Κόσμος

Η τελευταία «προφητεία» του Χόκινγκ: Γενιά κατασκευασμένων υπερανθρώπων θα κατακτήσει τον κόσμο

Τρόμο προκαλεί η τελευταία πρόβλεψη του φυσικού Stephen Hawking πριν από τον θάνατό του πριν από επτά μήνες. Σύμφωνα με αυτήν η ανθρώπινη φυλή θα αποκλίνει με την δημιουργία  πλούσιων γενετικά τροποποιημένων "υπερανθρώπων" κυριαρχούντες στους "μη βελτιωμένους".

Ο Χόκινγκ, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο, άφησε μια συλλογή άρθρων και δοκίμιων για αυτό που ονόμασε «τα μεγάλα ερωτήματα», στο πλαίσιο προετοιμασίας για ένα βιβλίο που θα δημοσιευθεί σήμερα. Σε σύντομες απαντήσεις στις μεγάλες ερωτήσεις αναφέρει ότι οι πλούσιοι άνθρωποι σύντομα θα μπορούν να επιλέξουν να επεξεργαστούν το δικό τους και το DNA των παιδιών τους για να δημιουργήσουν υπεράνθρωπες οντότητες με ενισχυμένη μνήμη, αντοχή στις ασθένειες, νοημοσύνη και μακροζωία.

«Είμαι βέβαιος ότι κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα οι άνθρωποι θα ανακαλύψουν πώς να τροποποιήσουν τόσο τη νοημοσύνη όσο και τα ένστικτα όπως η επιθετικότητα», έγραψε ο Hawking. «Νόμοι πιθανόν θα περάσουν ενάντια στη γενετική μηχανική με τους ανθρώπους, αλλά μερικοί άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν στον πειρασμό να βελτιώσουν τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, όπως η μνήμη, η αντοχή στις ασθένειες και η διάρκεια ζωής».

«Μόλις εμφανιστούν τέτοιοι υπεράνθρωποι», πρόσθεσε ο Hawking, «θα υπάρξουν σημαντικά πολιτικά προβλήματα με τους "μη βελτιωμένους" ανθρώπους, οι οποίοι δεν θα είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τους πρώτους», και σύμφωνα με τον φυσικό υποτίθεται ότι θα πεθάνουν ή θα καταστούν ασήμαντοι.

Ο Hawking αναφερόταν σε τεχνικές επεξεργασίας DNA όπως η Crispre, μια εξάχρονη τεχνολογία που επιτρέπει στους επιστήμονες να χειρίζονται γονίδια για να απορρίπτουν επιβλαβή χαρακτηριστικά ή να προσθέτουν νέα.

Η τεχνολογία Crispr χρησιμοποιείται ήδη - καθώς το νοσοκομείο Great Children Ormond Street του Λονδίνου χρησιμοποιεί την τεχνική επεξεργασίας γονιδίων για τη θεραπεία μιας άλλως ανίατης μορφής λευχαιμίας.

Μερικοί επιστήμονες αρέσκονται στην ιδέα του Χόκινγκ...

"Οι άνθρωποι έχουν φτάσει κατά πάσα πιθανότητα σε μια κρίσιμη στιγμή", δήλωσε ο καθηγητής Κλιματικής Επιστήμης Chris Rapley του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου. «Έχουμε προχωρήσει πέρα ​​από τον επηρεασμό του πλανήτη σε κλίμακα τοπίου ώστε να παρεμβαίνει στον ίδιο του τον μεταβολισμό σε παγκόσμια κλίμακα. Όλες οι ενδείξεις είναι ότι οι περιορισμοί του εγκεφάλου μας, ατομικά και συλλογικά, μας αφήνουν ανίκανους να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση. Το μέλλον φαίνεται απελπιστικά ζοφερό. " αναφέρει.

Ίσως οι επιστήμονες να σχεδιάσουν γενετικά ένα κυκλοφορικό σύστημα που μπορεί να επιβιώσει σε περιβάλλον χαμηλού οξυγόνου μόλις πεθάνει ο φυτοπλαγκτόν;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ