Σκοπιανό

Η σχιζοφρενική συμφωνία των Πρεσπών και η Νέμεσις

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Στο πρώτο άρθρο της συμφωνίας των Πρεσπών και συγκεκριμένα στην παράγραφο 3β αναφέρεται ότι οι κάτοικοι των Σκοπίων θα έχουν «Μακεδονική» ιθαγένεια (στο αγγλικό κείμενο «nationality»), ενώ η παράγραφος 3γ του ίδιου άρθρου μας πληροφορεί ότι η γλώσσα των Σκοπίων θα ονομάζεται «Μακεδονική» η οποία περιγράφεται στο άρθρο 7 της ίδιας συμφωνίας. Ανατρέχοντας στο άρθρο 7, διαβάζουμε ότι η Μακεδονική γλώσσα των Σκοπίων ανήκει στην ομάδα των Νότιων Σλαβικών γλωσσών και στην 4η παράγραφό του επισημαίνεται ότι «η επίσημη γλώσσα και τα άλλα χαρακτηριστικά του Δεύτερου Μέρους (δηλ. των Σκοπίων) δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους (δηλ. της Ελλάδος)».

Ενώ λοιπόν αναφέρεται ότι οι Σκοπιανοί μιλούν την Σλαβική γλώσσα, όπως επίσης και «τα άλλα χαρακτηριστικά» των Σκοπίων «δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά» της Μακεδονίας που βρίσκεται στην Ελλάδα (αναφέρεται ως βόρεια περιοχή του Πρώτου Μέρους), ωστόσο η συμφωνία αυτή τους βαπτίζει «Μακεδόνες» και τη γλώσσα τους «Μακεδονική».

Δηλαδή η ίδια συμφωνία που αναφέρει ότι οι κάτοικοι αυτού του κρατιδίου ΔΕΝ έχουν σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες και μιλούν Σλαβική γλώσσα, θεωρεί λογικό να τους ονομάζει «Μακεδόνες» και την γλώσσα τους «Μακεδονική».

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Και μόνον αυτό το στοιχείο της συγκεκριμένης συμφωνίας είναι αρκετό για να χαρακτηρισθεί σχιζοφρενική!

Σε αυτό το σημείο μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί, γιατί διαμαρτυρόμαστε από τη στιγμή που η συμφωνία διαχωρίζει τους Σκοπιανούς από τους αρχαίους Μακεδόνες;
Μα επειδή αυτό που μένει τελικά είναι το όνομα «Μακεδονία», η nationality «Μακεδόνας» και η «Μακεδονική» γλώσσα. Ως ονομασίες. Αυτά θα διαιωνίζονται και κανείς ποτέ δεν θα ασχοληθεί με τα υπόλοιπα άρθρα και τις παραγράφους. Θα παγιωθεί η αντίληψη ότι Μακεδόνες είναι οι Σκοπιανοί.

Εμείς πρέπει να αντιστρέψουμε το ερώτημα. Αφού οι Σκοπιανοί ούτε Μακεδόνες είναι ούτε μιλούν την Μακεδονική (η οποία απλά δεν υπάρχει ως γλώσσα, οι Μακεδόνες μιλούσαν και μιλούν Ελληνικά επειδή ήσαν και είναι Έλληνες), τότε γιατί τόση φασαρία να λάβουν όνομα το οποίο δεν τους ανήκει; Τα πιό πάνω τα αναγνωρίζει και η συνθήκη των Πρεσπών στο άρθρο 7 και όμως το άρθρο 1 βαπτίζει τα Σκόπια «Μακεδονία», τους κατοίκους της χώρας αυτής «Μακεδόνες» και την Σλαβική γλώσσα τους «Μακεδονική».

Αυτή η σχιζοφρενική συμφωνία δεν προσβάλλει μόνον την εθνική μας υπόσταση, πρωτίστως προσβάλλει τη νοημοσύνη μας.
Εάν αυτοί που την υπέγραψαν αλλά και αυτοί που την στήριξαν πολιτικά εντός Ελλάδος, νομίζουν ότι ο Ελληνικός λαός θα καταπιεί μία τόσο μεγάλη Εθνική μειοδοσία απλά απατώνται.

Είναι αλήθεια ότι υφιστάμεθα οικονομική εξαθλίωση, είναι αλήθεια ότι με τα μνημόνια μας έχουν δέσει χειροπόδαρα, όμως ακόμα και έτσι ο Ελληνικός λαός δεν θα παραδώσει γη και ύδωρ. Δεν θα παραδώσει το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας. Αυτό που θα δώσει θα είναι μία ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που τόλμησαν να διαπράξουν αυτή την ύβρι. Άλλωστε είναι γνωστό ότι μετά την Ύβρι ακολουθεί η Νέμεσις…

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Συμμετείχε στις διαμαρτυρίες στο Πισοδέρι στις 17 Ιουνίου 2018 τη στιγμή κατά την οποία στις Πρέσπες παραδίδονταν το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Ήταν αυτός που βιντεοσκόπησε με το κινητό του τον αιμόφυρτο διαδηλωτή ο οποίος τυλιγμένος με την αιματοβαμμένη σημαία των Μακεδονικών Συνταγμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου έγινε viral και ευαισθητοποίησε την Ελληνική και Διεθνή κοινή γνώμη. Έχει δημιουργήσει ομάδα στο Facebook με τίτλο «Πισοδέρι 2018 Επιτροπή Αγώνα».

Ολόκληρη η συμφωνία για το Σκοπιανό (pdf)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...