Πατριαρχεία

Η Ορθόδοξη Εκκλησία Αντιόχειας ζητά σύνοδο για την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιόχειας ζήτησε το Σάββατο έκτακτη σύνοδο όλων των Ανατολικών Ορθόδοξων Χριστιανικών Εκκλησιών για να συζητήσουν την προσπάθεια του Κιέβου για ανεξαρτητοποίηση της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Εκτακτη σύνοδο των Ανατολικών Ορθόδοξων Χριστιανικών Εκκλησιών κάλεσε η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιόχειας για το ζήτημα της ανεξαρτητοποίησης της Ουκρανικής Εκκλησίας.

«Η Εκκλησία της Αντιόχειας παροτρύνει την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα του Πατριάρχη να καλέσει επειγόντως μια σύνοδο των πατριάρχων όλων των αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών για να συζητήσει το ζήτημα της χορήγησης αυτοκεφαλίας στις Εκκλησίες και να βρεθεί ένα κοινό έδαφος στο ζήτημα», ανέφερε η Εκκλησία σε δήλωση της.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσνικο πιέζει για την ανεξαρτησία από τη Ρωσική Εκκλησία. Η αυτοκεφαλία έγινε αποδεκτή από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης ενώ η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εναντιώθηκε.

Τον Σεπτέμβριο, δύο Εξαρχοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως άρχισαν να εργάζονται στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Ουκρανικού Πατριαρχείου του Κιέβου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Κωνσταντινούπολης να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ