ΗΠΑ

ΗΠΑ: Ο κυκλώνας Michael απειλεί με ανέμους 180 χλμ τις ακτές της Φλόριντα

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές της Φλόριντα στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η μετωρολογική υπηρεσία, βάσει του οποίου ο κυκλώνας Michael άλλαξε πορεία και κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις αμερικανικές ακτές, τις οποίες αναμένεται να χτυπήσει την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, ο τυφώνας είναι κατηγορίας 2, ωστόσο οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η έντασή του θα αυξηθεί, χτυπώντας τη χερσόνησο της Φλόριντα ως φαινόμενο κατηγορίας 3. Το σύστημα προσομοίωσης της καταιγίδας εξέπεμψε SOS ακόμα και για περιοχές που εκτείνονται πολλά μίλια από τις ακτές, στην ενδοχώρα, ενώ στη συνέχεια θα κατεθυνθεί ως τροπική καταιγίδα σε περιοχές που έχουν ήδη πληγεί από τον τυφώνα Φλόρενς, στην Καρολίνα.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα πνέουν με ταχύτητα που θα αγγίζει τα 180 χλμ την ώρα. Όπως δήλωσε επισήμως ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ, η καταιγίδα Michael αποτελεί σαφή κίνδυνο και ρίσκο για τις ζωές των ανθρώπων, καλώντας τους κατοίκους της χερσονήσου να λάβουν τα μέτρα τους.

Ο κυκλώνας βρισκόταν τη Δευτέρα σε απόσταση 140 μιλίων βορειοανατολικά της περιοχής Cozumel, στο Μεξικό με ανέμους που έπνεαν μνε ταχύτητες 120 χλμ την ώρα. Κινείται ταχύτατα και καλύπτει απόσταση 7 μιλίων την ώρα, ενώ, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα επηρεάσει τόσο τις ΗΠΑ, όσο και την Κούβα, αλλά και το Μεξικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...