Κόσμος

Ευθεία απειλή πολέμου από την Άγκυρα: «Θα απαντήσουμε αν κουνηθείτε» - «Nα διακοπεί άμεσα η διεύρυνση της αιγιαλίτιδας ζώνης»

Τις εξελίξεις για την αιγιαλίτιδα μεταφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Ανατολή, με ευθεία απειλή πολέμου από τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu με ανάρτησή του στο Twitter, ο Ομέρ Τσελίκ είπε πως "οποιαδήποτε προσπάθεια από την Ελλάδα για τη σταδιακή επέκταση των χωρικών υδάτων της θα προκαλέσει την ισχυρή αντίδραση της Τουρκίας".

Στη συνέχεια προσέθεσε πως ο τουρκικός στρατός προστατεύει το σκάφος γεώτρησης, καλώντας την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση να απέχουν από οποιαδήποτε απόπειρα εναντίον του.

https://twitter.com/gunes_gazetesi/status/1057674040087740416

Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, οι Τούρκοι προανήγγειλαν θερμό επεισόδιο, με μανιφέστο του Τούρκου ΥΠΑΜ, Χ.Ακάρ, κατά Ελλάδας και Κύπρου. 

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και να φθάσει μέχρι τα άκρα την ένταση. Η Αθήνα πρέπει να δείξει προσοχή και αποφασιστικότητα, διότι η Τουρκία έχει σκοπό να γκριζάρει Αιγαίο και Κύπρο, με κύριο στόχο να μας οδηγήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να αλλάξει το status quo στην περιοχή μας.

Μιλώντας σε ημερίδα του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Τουρκίας με θέμα την Αμυντική Βιομηχανία, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε:

«Έχουμε τονίσει και συνεχίζουμε να τονίζουμε τους συνομιλητές μας με σαφές και ηχηρό τρόπο την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε με όλα τα κατάλληλα μέτρα τα δικαιώματα και το δίκαιο της Τουρκίας και του ψευδοκράτους και ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε σε αυτό το θέμα επ’ ουδενί. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και συνεχίζουμε να τα λαμβάνουμε».

Ο Τούρκος πασάς (έτσι κατονομάζουν οι Τούρκοι τους στρατηγούς), έχει βρει έναν νέο όρο για την Α.Μεσόγειο κατονομάζοντάς την «μπλε Πατρίδα», καθώς η χώρα του περιβάλλεται από 3 θάλασσες, για τις οποίες δίνει έναν μεγάλο αγώνα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ