Αρχείο

Ετοίμαζαν νέο «Μπεσλάν» στην Κριμαία: Σχέδιο ευρύτερης αποσταθεροποίησης της περιοχής του Κέρτς - «Πλάκωσαν» οι Spetsnaz στην περιοχή

Τρομοκρατία και μάλιστα ισλαμική πιθανότατα, σύμφωνα με κάποιους Ρώσους ειδικούς, έβαλε το «χεράκι της» στο Κέρτς για να προκληθεί το λουτρό αίματος χθες, συγκλονίζοντας την ρωσική κοινή γνώμη.

Με εντολή του Κρεμλίνου "πλάκωσαν" στην περιοχή οι Ρώσοι κομάντος Spetsanz με ΤΟΜΑ και βαρύ εξοπλισμό για να ξεκαθαρίσουν την όλη κατάσταση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας για την έκρηξη στο πολυτεχνικό κολέγιο του Κέρτς, δήλωσε ότι όλα τα κίνητρα και οι εκδοχές του εγκλήματος εξετάζονται πολύ προσεκτικά.

«Είναι έγκλημα και αυτό είναι απολύτως σαφές. Τα κίνητρα και οι εκδοχές αυτού του εγκλήματος μελετώνται προσεκτικά», δήλωσε ο Πούτιν ενώ συναντιόνταν με τον Αιγύπτιο ομόλογο του Αλ Σίσι.

Η ρωσική εξεταστική επιτροπή εξετάζει την υπόθεση κατά την οποία ειδικά εκπαιδευμένα άτομα με αυτόματα όπλα θέρισαν όσους βρήκαν μπροστά τους σε ένα τυφλό κτύπημα με στόχο προφανώς το Κρεμλίνο.

Ρώσοι ειδικοί ανέφεραν ότι οι τρομοκράτες είχαν σκοπό να δημιουργήσουν ένα νέο «Μπεσλάν», διότι οι δράστες αρχικά εισήλθαν με βίαιο τρόπο στην τραπεζαρία που σιτιζόντουσαν οι μαθητές και  προσπάθησαν να συλλάβουν ομήρους, ενώ όταν απέτυχαν, άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως στην αίθουσα ενώ με μια ισχυρή έκρηξη να ακολουθεί.

Επί του παρόντος, περίπου 200 κομάντος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν σταλεί στο Κέρτς.

Αυτοί θα βοηθήσουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και θα συμμετάσχουν στην εκκαθάριση του χώρου της έκρηξης και στην προστασία της δημόσιας τάξης.

Δεδομένων των επανειλημμένων περιστατικών, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι συλλαμβάνουν συνεχώς σαμποτέρ διαφόρων εθνικοτήτων που στέλνουν πιθανόν οι ουκρανικές αρχές στο έδαφος της χερσονήσου της Κριμαίας, με σκοπό να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση και έτσι είναι πιθανόν η τρομοκρατική επίθεση στην Κριμαία να είναι έργο του Κιέβου.

Το παιχνίδι όμως είναι ευρύτερο και αφορά ολόκληρη την περιοχή της θάλασσας του Αζόφ, στην οποία η δύση θέλει να πατήσει πόδι.

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Έρχεται σύγκρουση άνευ προηγουμένου: Ο 6ος στόλος των ΗΠΑ πλέει για την θάλασσα του Αζόφ – Μεγάλη ρωσική «άσκηση» στην Κριμαία), είχαμε αναφέρει ότι μετά την συριακή κρίση και την διένεξη ΗΠΑ και Ρωσίας για την Ιντλίμπ, ένα άλλο «καυτό μέτωπο” ενεργοποιείται στην Μαύρη Θάλασσα, το οποίο αφορά την βόρεια πλευρά της, που ονομάζεται Θάλασσα του Αζόφ και στην οποία θα εισέλθουν μονάδες επιφανείας του 6ου αμερικανικού στόλου, προκαλώντας σίγουρα σφοδρή αντίδραση της Μόσχας.

Την ίδια στιγμή η ρωσική πολεμική μηχανή εκτελεί συνεχώς μεγάλης έκτασης πολεμικές ασκήσεις με χιλιάδες στρατιώτες, οπλικά συστήματα, αεροσκάφη και πυραύλους στην Κριμαία θέλοντας να δείξει τις «άγριες» διαθέσεις της στις ΗΠΑ.

Η θάλασσα του Αζόφ ως γνωστόν δίνει πρόσβαση στην περιοχή της Κασπίας και στα χρυσοφόρα κοιτάσματα, αλλά και στις «τουρκόφωνες» χώρες στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας.

Αποτελεί το βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας που ενώνεται μέσω του πορθμού του Κερτς. Συνορεύει από βόρεια με την Ουκρανία, ανατολικά με τη Ρωσία και δυτικά με την Κριμαία.

Το αμερικανικό γεωπολιτικό ινστιτούτο Stratfor, αναμένει σύντομα το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ να διέλθει με πολεμικά πλοία του στην περιοχή, για την υποστήριξη αρχικά του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας για το Ντονιέτσκ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ίδρυμα και το τμήμα (Strategic Forecasting Inc.), στο εγγύς μέλλον, τόσο η Ουκρανία και η Ρωσία θα αναγκαστούν να αυξήσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην συγκεκριμένη περιοχή.

Μια στρατιωτική συγκέντρωση όμως πολεμικών μονάδων επιφανείας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μπλοκάρισμα της ναυσιπλοΐας στα ύδατα αυτά και στις γειτονικές περιοχές.

Πριν υλοποιηθούν όμως όλα αυτά ξεκινούν οι αυθόρμητες «τρομοκρατικές ενέργειες», όπως αυτή σήμερα στην πολυτεχνική σχολή του Κερτς, οι οποίες έχουν στόχο να κάμψουν το φρόνημα του τοπικού πληθυσμού και να προκαλέσουν χάος και αναρχία τα οποία πάντα βολεύουν τον «επιτιθέμενο».  

https://youtu.be/xa2k5FanOX4?t=2

https://twitter.com/i/status/1052545290618761216

https://twitter.com/i/status/1052535238717366272

 

 

https://twitter.com/i/status/1052538259593551872

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ