Εκκλησία της Ελλάδος

Εν μέσω Ιεραρχίας συναντήθηκε με Τσίπρα ο Ιερώνυμος-Για αυτό η Ιεραρχία έβαλε “αυτόματο πιλότο”;;;

Κι ενώ την Τρίτη μπήκε δυναμικά στην πρώτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας ο Αρχιεπίσκοπος με αντιεξουσιαστικά μηνύματα από την άλλη μέρα η Ιεραρχία έβαλε...νεκρά και πήγε με αυτόματο πιλότο. Και τώρα μαθαίουμε για συνάντηση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας που είχαν την περασμένη Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Έθνος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας αλλά και οι σχέσεις κράτους εκκλησίας ενόψει και της συνταγματικής αναθεώρησης. Δηλαδή το θέμα που την επόμενη μέρα θα συζητείτο στην Ιεραρχία!!!!

Εκεί που αντί άλλων απόφασεων η Ιεραρχία περέπεμψε το θέμα στις καλένδες...ε λάθος συγγνώμη στην ΔΙΣ.... και που ο βασικός εισηγητής μιλούσε για “σοβαρό και νηφάλιο προβληματισμό και ύπαρξη εμπιστοσύνης μεταξύ των διαλεγομένων θεσμών Εκκλησίας και Πολιτείας και ειλικρίνεια των προθέσεων”.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Έθνους, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να συμφωνούν για τη δημιουργία μιας εταιρείας ειδικού σκοπού, τα έσοδα της οποίας θα πηγαίνουν κατά 50% στο Κράτος και κατά 50% στην Εκκλησία.

Ανάλογη κίνηση έχει γίνει και παλιότερα και έχει αποτύχει το άλλοτε “εκκλησιαστικό ΤΑΙΠΕΔ”

Παράλληλα συμφωνήθηκε η συνεργασία κράτους-εκκλησίας ενώ ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε τη στήριξη της κυβέρνησης στο φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...