Πολιτική

Ενωση Κεντρώων: Υποψιαζόμαστε ότι το «κραχ» έγινε για να επισπευσθεί η πώληση των κόκκινων δανείων

Την υποψία της ότι το «κραχ» των τραπεζών στο χρηματιστήριο γίνεται για να επισπευσθεί η πώληση των επιχειρηματικών κόκκινων δανείων στα ξένα funds, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «αν αυτό επαληθευτεί, σε λίγες εβδομάδες δεκάδες χιλιάδες επιχειρηματίες θα χάσουν τις επιχειρήσεις και τις περιουσίες τους, η δε τιμή πώλησης δεν θα υπερβαίνει το 30% της εκτιμώμενης αξίας κάθε επιχείρησης. Πίσω δηλαδή από τις κινήσεις στο χρηματιστήριο, προεξοφλείται το σφαγείο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Στην ανακοίνωσή της η Ένωσης Κεντρώων σημειώνει ότι «η θέση της είναι, πριν τα κόκκινα δάνεια δοθούν στα funds, με εξάμηνη προθεσμία ο κάθε ενδιαφερόμενος δανειολήπτης να εξαγοράζει το δάνειό του στο ίδιο ποσοστό του 30% που αγοράζουν τα funds».

Για τις συντάξεις

«Στις συντάξεις, όπου υποτίθεται ότι η Κυβέρνηση κερδίζει το στοίχημα να μην κοπούν περαιτέρω από 01.01.2019, η αλήθεια είναι ότι θα πετύχουμε (αν πετύχουμε), εξάμηνη παράταση και μετά η λαιμητόμος θα συνεχίζεται επί σειρά ετών, ενώ θα ξεχαστούν τα αντίμετρα και θα αξιωθούν από εμάς, άλλα σκληρότερα ισοδύναμα. Η χαρά μας που δεν θα κοπούν οι συντάξεις θα κρατήσει πολύ λίγο, γιατί θα αρχίσουν να έρχονται οι λυπητερές. Τότε βέβαια, δεν θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση», αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...