Κοινωνία

Εντυπωσιακό αραχνοΰφαντο πέπλο κάλυψε τη βλάστηση στο Πόρτο Λάγος! (εικόνες)

Ένα αραχνοΰφαντο πέπλο – παρόμοιο, αλλά μικρότερης έκτασης από εκείνο του Αιτωλικού που προκάλεσε αίσθηση στο πανελλήνιο, τον προηγούμενο μήνα – έχει καλύψει αρκετά μέτρα βλάστησης στην παράκτια περιοχή του Πόρτο Λάγους, κοντά στον Άγιο Νικόλαο.

Το ασυνήθιστο και εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο, όπως είναι φυσικό, «μαγνητίζει» τα βλέμματα όσων διέρχονται από τα σημεία που έχουν καλυφθεί από ιστούς αράχνης. Πολλοί έχουν σπεύσει να απαθανατίσουν με τους φωτογραφικούς τους φακούς το απόκοσμο σκηνικό που συνάντησαν, και να το μοιραστούν μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης. Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται, αναρτήθηκαν στο facebook από τους Δημήτρη Λιακό και Ειρήνη Αρβανιτίδου.

Υπενθυμίζεται ότι η εξήγηση που δόθηκε για το αντίστοιχο φαινόμενο στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, είναι ότι ο υπερπληθυσμός της σκνίπας οδήγησε, με φυσικό τρόπο, στην υπερανάπτυξη πληθυσμών αραχνών που έπλεξαν ιστούς σε κάθε δυνατή επιφάνεια κοντά στις περιοχές πτήσης των σκνιπών και τούτο προφανώς λόγω της μεγάλης διαθεσιμότητας τροφής για τις αράχνες. Επισημάνθηκε δε, ότι το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές και δε συνιστά κίνδυνο για τους κατοίκους.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ