Μέση Ανατολή

Εμίρης της Σαουδικής Αραβίας καλεί για στρατιωτική εκστρατεία κατά του Κουβέϊτ

Ο Σαουδάραβος Εμίρης Χαλίντ Μπιν Αμπντουλάχ Αλ Σαουντί έκανε λόγο για νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά του Κουβέιτ, προκαλώντας τρομερές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό τυο στο Twitter δήλωσε πως" το Κουβέιτ χρειάζεται μια καινούργια επιχείρηση Decisive Storm για να καθαρίσει από τη βρωμιά της Αδελφότητας [μουσουλμάνων] και των οπαδών της".

Σημειώνεται πως επιχείρηση "Decisive Storm" είναι το όνομα που δόθηκε στην παρέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη το 2015, όπου ο εμφύλιος πόλεμος έχει καταστρέψει τη χώρα.

Τα σχόλια του Al-Saudi πυροδότησαν θύελλα αντιδράσεων στο Twitter, με έναν χρήστη να γράφει: "Το Κουβέιτ δεν χρειάζεται συμβουλές από εσάς. Δόξα τω Θεώ, έχουμε τον δικό μας εμίρη τον οποίο υπακούμε. Δεν χρειάζεται και τις συμβουλές σας. Σε αντίθεση με άλλους, δεν είναι απομονωμένος από τον λαό του ".

Ένας άλλος χρήστης έγραψε: "Όλα τα κράτη του Κόλπου πρέπει να καθαριστούν από την [Αδελφότητα των Μουσουλμάνων] και κυρίως από τη Σαουδική Αραβία¨.

Ένας τρίτος χρήστης έγραψε: "Ισχυρίζεστε ότι είστε ισχυροί. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ σας προσβάλλει κάθε τρεις μέρες. Αυτή είναι η απόλυτη ταπείνωση για εσάς και τον [Βασιλιά σας] που πάσχει από Αλτσχάιμερ, αφού ταπεινώθηκε με τις τελευταίες του παρατηρήσεις όταν είπε ότι θα καταρρεύσετε σε 12 λεπτά αν σταματήσουν οι ΗΠΑ να σας παρέχουν προστασία".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ