Κόσμος

Ελεύθερη η Χριστιανή που απειλείτο με εκτέλεση στο Πακιστάν - Η δικαιοσύνη νίκησε τον εξτρεμισμό

Το πρόσωπο της είχε συνδεθεί εδώ και καιρό με τις μανιώδεις διώξεις Χριστιανών. Πλέον η Asia Bibi είναι ελεύθερη!

Ο επικεφαλής της δικαιοσύνης Saqib Nasir έχει δώσει την εντολή να την απελευθερώσουν οι αρχές του Πακιστάν το συντομότερο δυνατό καθώς δεν βρέθηκε ένοχη των κατηγοριών βλασφημίας που της είχαν αποδοθεί. Ο επικεφαλής της δικαιοσύνης λέγεται ότι είπε: "Η καταδίκη της παραμερίζεται και πρέπει να αφεθεί ελεύθερη αμέσως".

Τα τμήματα της ετυμηγορίας των 56 σελίδων, γραμμένα από τον ίδιο τον επικεφαλής των δικαστών, στα οποία υπογραμμίζται η σημασία του τεκμηρίου της αθωότητας μέχρι να αποδειχθεί κάποιος ένοχος, δόθηκαν στην δημοσιότητα και μεταξύ άλλων αναφέρονυ:

"Είναι μια καλά εδραιωμένη αρχή του νόμου ότι ο καθένας που θέτει έναν ισχυρισμό πρέπει να τον αποδείξει. Έτσι, το βάρος έγκειται στη δίωξη για να αποδείξει την ενοχή του κατηγορούμενου πέραν εύλογης αμφιβολίας κατά τη διάρκεια της δίκης ...Το τεκμήριο αθωότητας παραμένει καθ 'όλη τη διάρκεια της υπόθεσης μέχρις ότου η ποινική δίωξη των αποδεικτικών στοιχείων ικανοποιεί το δικαστήριο πέρα ​​από κάθε εύλογη αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για το αδίκημα που του προσάπτεται. [...] Η έκφραση«απόδειξη πέρα ​​από κάθε εύλογη αμφιβολία» είναι θεμελιώδους σημασίας για την ποινική δικαιοσύνη: είναι μια από τις αρχές που επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι κανένας αθώος δεν θα καταδικαστεί. Λαμβάνοντας υπόψη τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισε η εισαγγελική αρχή κατά της φερόμενης βλασφημίας που διέπραξε η κατηγορουμένη, η εισαγγελική αρχή κατηγορηματικά απέτυχε να αποδείξει τον ισχυρισμό της πέρα ​​από εύλογες αμφιβολίες".

Στο Πακιστάν των χιλιάδων διώξεων κατα των Χριστιανών η απόθαση αυτή είναι ιστορική!

Χριστιανοί και Χριστιανικά ιδρύματα έχουν προειδοποιηθεί  να είναι προσεκτικοί πλέον λόγω του υψηλού κινδύνου επιθέσεων αντεκδίκησης. Οι χριστιανοί είναι έτοιμοι για την αναμενόμενη βία μετά την ετυμηγορία.

Έχει κυκλοφορήσει επίσης ένα ειδικό βίντεο το οποίο καλεί τους πιστούς να προετοιμαστούν για οτιδήποτε αν η απόφαση είναι υπέρ της Ασίας Bibi.

https://www.youtube.com/watch?v=WO9slMdtLD0

 

Σε προηγούμενο συλλαλητήριο μετά την καθυστέρηση της κρίσης, εξέφρασε απειλές κατά της βίας εναντίον των αρχών και κάλεσε τους οπαδούς του να εξεγερθούν κάνοντας διαμαρτυρίες χωρίς κατεύθυνση από το κεντρικό κόμμα.

Οι διαμαρτυρίες έχουν ήδη ξεκινήσει . Το Ισλαμαμπάντ έχει αποκλειστεί από διαδηλωτές που φωνάζουν συνθήματα και η αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής.

Οι Χριστιανοί ανησυχούν για την κοινότητα τους , αλλά είναι πολύ χαρούμενοι για τα νέα.

Ο επικεφαλής της BPCA στο Πακιστάν, Mehwish Bhatti, δήλωσε:

"Είμαστε τόσο χαρούμενοι και ευγνώμονες στον Θεό για αυτή τη μεγάλη μέρα! Όλη η δόξα πηγαίνει σ 'Αυτόν. Η απόφαση ήταν σκληρή. Ο Θεός ενίσχυσε την αποφασιστικότητα των δικαστών . Προσπαθούμε για την ειρήνη των μειονοτήτων ".

Ο Wilson Chowdhry, πρόεδρος της βρετανικής πακιστανικής χριστιανικής ένωσης, δήλωσε:

"Η Ασία Bibi έχει υπομείνει σχεδόν 10 χρόνια βίαιης φυλάκισης μεμονωμένα. Ο κόσμος την έχει παρακολουθήσει να υποφέρει, αλλά σήμερα, χάρη στη χάρη του Θεού, ο κόσμος χαίρεται. Η απελευθέρωσή της δύσκολα μπορεί να ονομαστεί δικαιοσύνη και τίποτα δεν θα την αποζημιώσει για τα χαμένα χρόνια της" τόνισε και σημείωσε πως θα πρέπει να φύγει από το Πακιστάν, όπου είναι αδύνατο να παραμείνει.

Και πρόσθεσε:

"Το Πακιστάν εμφανίζει ολοένα και περισσότερο αδιαλλαξία σε μη μουσουλμάνους · αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνησή του, που οι εξτρεμιστές μπορούν να προκαλέσουν ταραχές και να θέσουν τη χώρα σε αδιέξοδο. Καλούμε την κυβέρνηση του Πακιστάν να διαβεβαιώσει τους Χριστιανούς για την ασφάλειά τους κατά τη διάρκεια αυτών των ταραχών. Επιπλέον, καλούμε τους ανθρώπους να προσευχηθούν για την αποκατάσταση της ειρήνης σε ένα έθνος που ταλανίζεται από τον φονταμενταλισμό ".

Η Πακιστανή Χριστιανή σύμβολο Ασία Bibi (Aasiya Noreen) καταδικάστηκε για παραβίαση των νόμων περί βλασφημίας της Σαρία, αφού έπινε από έναν κάδο που χρησιμοποιούσαν μουσουλμάνοι. Η Μπίμπι καταδικάστηκε σε θάνατο και σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν ανέτρεψε την καταδίκη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ