Οικονομία

Εκτακτη χρηματοδότηση 400 χιλ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία στην Ιστιαία

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε στη Βόρεια Εύβοια η πρόσφατη κακοκαιρία με τον «Ζορμπά» να χτυπά κατά κύριο λόγο τον δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού.

Η δήμαρχος, Λίνα Ευσταθίου συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση με αντικείμενο συζήτησης την αποκατάσταση των προβλημάτων που προκάλεσε στην περιοχή η πρόσφατη κακοκαιρία. Η δήμαρχος έθεσε στον Υπουργό τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες από τα φαινόμενα κατολισθήσεων αλλά και το μείζον θέμα της λειψυδρίας μετά τη βλάβη στα αντλιοστάσια της περιοχής.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης δεσμεύθηκε ότι θα ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματα της δημάρχου, μεταξύ των οποίων η καθίζηση κεντρικού δρόμου της Αιδηψού, προχωρώντας σε νέα χρηματοδότηση, μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος κλιμακίου του ΙΓΜΕ.

Ηδη, η δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού έχει εξασφαλίσει έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για να γίνουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...