Κοινωνία

«Εισβολή» στο υπουργείο Οικονομικών - Διαμαρτυρία για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει προκηρύξει σήμερα η ΑΔΕΔΥ «για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας». 

Αυτή τη στιγμή, 500 διαμαρτυρομενοι «εισέβαλαν»  στο υπουργείο Οικονομικών όπου θα επιδιώξουν συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείο.

Στη σημερινή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΟΕΔΗΝ αλλά και άλλες συνδικαλιστικες οργανώσεις του δήμοσιου.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ: «στις αρχές του 2019 και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο αναμένεται η έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα καταργηθούν όλες οι προηγούμενες σχετικές διατάξεις του καθεστώτος χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

por_3

Για το σκοπό αυτό άλλωστε η συγκυβέρνηση συγκρότησε Επιτροπή επανεξέτασης των δικαιούχων, αλλά και του τρόπου καταβολής του Επιδόματος, η οποία κατέληξε σε πόρισμα που παρά το αίτημα που διατυπώθηκε στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, δεν γνωστοποιείται στους εκπροσώπους των εργαζομένων. Η απάντηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μία: Κάτω τα χέρια από τα Β.Α.Ε. Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Πόσο μάλλον, όταν οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες, παρατηρείται έλλειψη ακόμη και των στοιχειωδών μέσων όσον αφορά στην Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων, δεν παρέχονται τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό.

Όχι μόνο δεν μπορούμε να δεχθούμε περικοπές στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, αντιθέτως διεκδικούμε ένταξη περισσότερων κατηγοριών εργαζομένων στα Β.Α.Ε. Η σύγκρουση λοιπόν με τις μνημονιακές πολιτικές εξαθλίωσης των εργαζομένων και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Αυτή την ώρα έχει κλείσει η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...