Κόσμος

Δύο νεκροί στη Βρετανία από την καταιγίδα Κάλουμ!

Δυο άνδρες έχασαν τη ζωή τους από την καταιγίδα Κάλουμ στη Βρετανία, που προκάλεσε μεγάλες πλημμύρες στις νότιες και ανατολικές περιοχές το Σάββατο το βράδυ.

Η καταιγίδα Κάλουμ έχει πλέον εξασθενήσει, όμως χθες το βράδυ χτύπησε άγρια τη χώρα και από κατολίσθηση του εδάφους κοντά στο χωριό Κόουμντουαντ, στο Καρμάρθενσιρ της Ουαλίας, σκοτώθηκε ένας άνδρας.

Η κομητεία αυτή έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από την καταιγίδα Κάλουμ, καθώς ο ποταμός Τόουι υπερχείλισε, με τις αρχές να καλούν τους κατοίκους να αποφεύγουν την πόλη Κάρμαρθεν.

Στο Μπράιτον, στη νότια Αγγλία, ένας άνδρας παρασύρθηκε από τα κύματα της μανιασμένης θάλασσας και σκοτώθηκε, παρά την κινητοποίηση των λιμενικών αρχών, που είχαν κάνει σαφές προς τους κατοίκους να μην πλησιάζουν στις ακτές.

Η μετεωρολογική υπηρεσία, εξέδωσε έντεκα προειδοποιήσεις για πλημμύρες στην Ουαλία και την Αγγλία. Προβλέπει όμως ότι μέχρι το τέλος της ημέρας στις πληγείσες περιοχές οι συνθήκες θα επανέλθουν στο φυσιολογικό για την εποχή.

Αρκετές περιοχές της ανατολικής Βρετανίας εξάλλου γλίτωσαν το Σάββατο από την καταιγίδα και, όχι μόνο δεν είδαν βροχή, αλλά αντιθέτως όλη την ημέρα επικρατούσε ηλιοφάνεια. Μάλιστα στο Ντόνα Νουκ, στα ανατολικά παράλια της Αγγλίας, το θερμόμετρο έδειχνε 26,5 βαθμούς Κελσίου, την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί εδώ και επτά χρόνια τον μήνα Οκτώβριο στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...