Πολιτική

Δύναμη Ελληνισμού: Η ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος Τάκη Μπαλτάκου και Δημήτρη Καμμένου

Τις βασικές αρχές και τους κεντρικούς στόχους του νέου πολιτικού φορέα «Δύναμη Ελληνισμού» παρουσίασαν οι κ.κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος και Δημήτρης Καμμένος δημοσιεύοντας και την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος.

Πρόκειται για ένα νέο δεξιό, πατριωτικό - όπως το αποκαλούν - κόμμα, το οποίο θα απευθύνεται στο εκλογικό ακροατήριο που βρίσκεται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας οι κ.κ. Μπαλτάκος και Καμμένος επισήμαναν ότι η πολιτική τους πρωτοβουλία αποσκοπεί στην διατράνωση ότι:

«1. Πατρίδα μας είναι ο οικουμενικός Ελληνισμός. Οικία μας η πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια.

2. Το Ελληνικό έθνος, αξιολογικά και πολιτιστικά, προηγείται και το Ελληνικό κράτος ακολουθεί. Πρώτα το έθνος, μετά το κράτος.

3. Η προάσπιση και διαφύλαξη των προαιώνιων παραδόσεων και αξιών του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας αποτελεί την πρώτιστη φροντίδα και στόχευση μας.

4. Η Ελληνορθόδοξη παιδεία, ως υποστύλωμα και προάγγελος εθνικής και ορθόδοξης αντίληψης των Ελληνόπουλων, πρέπει να αποκατασταθεί.

5. Η αποκατάσταση πλήρους εθνικής κυριαρχίας αποτελεί για εμάς γνώμονα και πυξίδα.

6. Οι Έλληνες της εργασίας και του μόχθου είναι η ψυχή και η καρδιά του Ελληνικού κράτους - από αυτούς προερχόμαστε και σε αυτούς προσβλέπουμε.

7. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας.

8. Η πλήρης επιβολή νόμου και τάξης αποτελεί προϋπόθεση για την ευημερία του λαού. Ευημερία χωρίς ασφάλεια δεν νοείται.

9. Μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους και τους ανέργους είναι η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη. Οι αριστερές ιδέες, αντιλήψεις και πρακτικές την παρεμποδίζουν.

10. Η πληθυσμιακή και θρησκευτική αλλοίωση του Ελληνικού λαού, λογω της λαθρομετανάστευσης, πρέπει να διακοπεί.

11. Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική.

12. Τιμούμε και υπερασπιζόμαστε όσα οι προηγούμενες γενεές μας παρέδωσαν και δεν αφιστάμεθα από αυτά, όποια και αν είναι τα σημεία των καιρών.

Για έναν Ελληνισμό Οικουμενικό

Για μια Ελλάδα Ισχυρή

Για μια Ελλάδα Ορθόδοξη

Για την Ελλάδα των δύο σημαιών».

Αναλυτικά η διακήρυξη της «Δύναμης Ελληνισμού» έχει ως εξής:

Β. Θεώρηση

Οι Έλληνες βιώνουμε μια προσπάθεια μετατροπής του έθνους-κράτους σε ανίσχυρο κράτος-έθνος. Η στρέβλωση της ιστορίας μας και η εσωτερική πολιτισμική αλλοτρίωση του πληθυσμού οδηγεί στο δίλημμα “υποταγή στη Δύση ή στον Νέο-οθωμανισμό”. Οι θιασώτες της εθνο-ισοπεδωτικής ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης βασίζονται στην υπόθεση πως η Ελλάδα αποτελεί κράτος-μόρφωμα της μετά-οθωμανικής περιόδου το οποίο ούτε θα μπορούσε να έχει επιβιώσει χωρίς τη στήριξη του δυτικό-Ευρωπαϊκού άξονα (Γερμανία,Γαλλία, Αγγλία) ούτε θα έπρεπε να έχει αφεθεί σε αυτοδιαχείριση διότι δεν είναι ικανό να το πράξει αποτελεσματικά. Μολονότι αυτή η θεώρηση επικοινωνείται ως αντίθετη της Ανατολικής επιλογής (Οθωμανικό Σαρίκι ή Παπική Τιάρα), βάσει της οποίας είναι ασύμφορη η παραμονή της Ελλάδας εκτός μιας Νεο-οθωμανικής Συνομοσπονδίας, στην πράξη ταυτίζονται ως προς το αποτέλεσμα. Η ΚαλβινοΠροτεσταντική “ηθική για όλους εκτός από τον ισχυρό” είναι ισοπεδωτική, ακριβώς όπως η ΝεοΙσλαμιστική. Για την Ελλάδα και την Κύπρο συγκεκριμένα, η πληθυσμιακά δομική στρατηγική σχέση Γερμανίας-Τουρκίας δεν μπορεί να ανατραπεί από άλλες μεταβλητές και, ντετερμινιστικά, εξισώνει τις δύο επιλογές στην εξής μία: εθνομηδενισμός.

Το ψυχροπολεμικό δίλημμα «ελευθερία ή κομμουνισμός» που οδήγησε στη Συμφωνία της Γιάλτας εξακολουθεί να ισχύει με μια νέα μετάλλαξη: η τότε κομμουνιστική επιλογή ταυτίζεται πλέον λειτουργικά με την ένταξη σε διαδικαστικό σύστημα Γερμανικής φιλοσοφίας και πλήρους Γερμανικής επικράτησης στην Ευρώπη. Το τμήμα των δυνάμεων το οποίο, σε παγκόσμια κλίμακα, επιθυμεί τέτοιου είδους διαχείριση πληθυσμών, στηρίζει την επιβολή προγραμμάτων μετατροπής οικονομιών εθνών-κρατών σε κράτη ατροφικά και, ως εκ τούτου, αναγκαστικώς εξαρτημένα από έναν πόλο, εν προκειμένω Γερμανικό.

Η Ελλάδα μάχεται, από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους, να ορθοποδήσει δημοκρατικά. Αρχικά η Αγγλία και μετά η Γερμανία, εξυπηρετώντας εθνικά τους συμφέροντα, μερίμνησαν ούτως ώστε κάτι τέτοιο να μην είναι απολύτως εφικτό. Είτε μέσω δανεισμού είτε μέσω εταιρικών και άλλων οικονομικών εξαρτήσεων, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να χτίσει υγιείς δημοκρατικούς θεσμούς και αυτοτελή οικονομική αυθυπαρξία. Το πρόσφατο όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν εξ'αρχής στρεβλό, αλλά έδιδε την ψευδαίσθηση στους συμμετέχοντες ότι θα ήταν εφικτή μία τροποποίησή του εκ των έσω.

Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ένας ιστορικά ρηχός πληθυσμός-εταιρία της Αγγλίας, κατάφερε να εμπνευστεί από τις Ελληνικές αρχές και να δομήσει μια παγκόσμια υπερδύναμη στη βάση της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας του Αμερικανικού Έθνους και της Διακήρυξης περί Ανθρωπισμού και Ηθικής του Jefferson , οι ιστορικά πλούσιες χώρες της Ευρώπης θεωρητικά ήταν ικανές να πετύχουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Μολαταύτα, οι πληγείσες από τον Γερμανικό μεγαλοϊδεατισμό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ευρωπαϊκές χώρες αποδείχθηκαν εξαιρετικά πιο πρόθυμες να παραμερίσουν τις οδυνηρές μνήμες τους με σκοπό την εξυπηρέτηση του κοινού οράματος με τη χώρα που τις προκάλεσε. Η Γερμανία παρέμεινε πιστή στο θεμελιώδες δόγμα της εθνικής οικονομίας του List και χρησιμοποίησε την Ε.Ε. ως μέσο επίτευξης των προ-Β' Π.Π. στόχων της με οικονομικές, χρηματοοικονομικές και νομικές μεθόδους, αντί των στρατιωτικών. Ως αντίπαλο δέος στις ατροφικές οικονομίες χρησιμοποιεί τα δόγματα λειτουργίας ιδιώτη κατά Smith και κοσμοπολίτη κατά Say, μακράν πιο επικίνδυνα για σχετικώς μικρά μεγέθη εθνικών οικονομιών. Με αυτή την ιδεολογική βάση, η δημοκρατική επιλογή της κατά Αριστοτέλη μείωσης της ανισότητας δεν προβλέπεται. Αντιθέτως, ο μονόδρομος είναι η κατά Madison μείωση της δημοκρατίας και ανεξαρτησίας των επί μέρους κρατών.

Το αποτέλεσμα για τον Ελληνισμό δεν είναι εθνικά βιώσιμο, συνεπώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Τυχόν προσπάθειες διατήρησης δομής δικτύου εθνών-κρατών με δικαίωμα στην ανά έθνος-κράτος εφαρμογή του δόγματος List, αναγκαία προϋπόθεση για την αποδοχή συμμετοχής της Ελλάδας σε αυτό το δίκτυο, είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, αφενός διότι η θεσμική εξέλιξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει προχωρήσει πολύ προς το ομόσπονδο αμάλγαμα και αφετέρου διότι δεν αποτελεί στρατηγική επιλογή της Γερμανίας και των χωρών που ασπάζονται το ίδιο με αυτήν όραμα.

Κυρίως αυτή η προσέγγιση απορρίπτεται διότι είναι θεμελιωδώς αντίθετη με συστατικά στοιχεία του Ελληνισμού. Η μείωση της δημοκρατίας και της ελευθερίας δεν προβλέπονται στο Ελληνικό εθνοκεντρικό πλαίσιο, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί ιστορικά.

Μια γενιά εκπαιδεύμενη σε ηθικά, πνευματικά, οικονομικά και κοινωνικά διαβρωτική λειτουργία εκτός του Ελληνοκεντρικού πλαισίου με ανυπέρβλητες οικονομικές ανισότητες εντός Ελλάδας και μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε. είναι επαρκής για να καταστεί ο πληθυσμός της Ελλάδας τόσο εθνικά αδύναμος όσο να τυγχάνει εθνικά αποπροσανατολιστικής επικοινωνιακής διαχείρισης και να αποδέχεται έξωθεν εθνομηδενιστικές λύσεις. Κατανοεί το λάθος, αλλά αδυνατεί να το αποχωριστεί. Δεν έχει την ικανότητα να επιβάλλει την παραγωγή εθνικά βιώσιμης λύσης, ούτε σε επίπεδο γενικού πληθυσμού ούτε σε επίπεδο οικονομικής, πνευματικής και επιστημονικής ελίτ. Περιορίζεται σε διαπιστώσεις, απαξιώνει οτιδήποτε ασυνήθιστο, ενθουσιάζεται εύκολα, απογοητεύεται γρήγορα.

Αντίστοιχα, το πολιτικό προσωπικό είναι χαμηλής στάθμης και μη ικανό να στηρίξει οτιδήποτε πλην της μετατροπής του Ελληνικού έθνους-κράτους σε κράτος-έθνος της Γερμανικής Ομοσπονδίας της Ενωμένης Ευρώπης. Οι πολιτικοί με όραμα έχουν εκλείψει. .Ως εκ τούτου, η εθνική αναγκαιότητα δημιουργίας ενός πραγματικά Ελληνοκεντρικού κόμματος είναι αδήριτη.

Το όραμα ενός τέτοιου κόμματος όπως αυτό που ιδρύουμε είναι η καταχώρηση και μεταλαμπάδευση της Ελληνικής παιδείας και η διάχυση του Ελληνικού πολιτισμού και της Ορθοδοξίας. Η μετατροπή της Ελλάδας σε υγιές έθνος-κράτος και η δημιουργία μηχανισμού παραγωγής στοχοθετικού πλαισίου για τον Οικουμενικό Ελληνισμό, αποτελούν τα κύρια πρίσματα λήψης πολιτικών αποφάσεων.

Οι αξίες του κόμματος ¨Ελληνισμός¨ ταυτίζονται με τις ιστορικά αποδεκτές αξίες του Ελληνισμού από την αρχαιότητα και το Βυζάντιο. Δημοκρατία, ελευθερία, αξιοκρατία, συλλογικότητα, οικουμενικότητα.

Ο προσδιορισμός και η διασφάλιση των εθνικών στρατηγικών στόχων, συμπεριλαμβανομένης της ποσότητας και της ποιότητας του πληθυσμού, των μηχανισμών δομικής βελτίωσης και εμβάθυνσης της ποιότητας της δημοκρατίας και των μηχανισμών παραγωγής σχεδιασμού και στρατηγικής διαχείρισης των υποθέσεων άμυνας & ασφάλειας, διπλωματίας και οικονομίας, εκκινούν από μηδενική βάση και λαμβάνουν, για εμάς, πρώτη προτεραιότητα υλοποίησης.

Στο υφιστάμενο περιβάλλον πλήρους θεσμικής ανεπάρκειας είναι δυσχερής η εφαρμογή υγιών πολιτικών, επειδή αυτές είτε μετατρέπονται σε όργανα εξυπηρέτησης μικροκομματικών ή άλλων σκοπιμοτήτων είτε ακυρώνονται στην περίπτωση που δεν σέβονται τον καθιερωμένο τρόπο λειτουργίας των κρατικών μηχανισμών. Πριν από την εφαρμογή πολιτικών πρέπει να τεθούν οι σωστές, υπερκομματικές βάσεις οι οποίες θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, όχι ως μέσο διαιώνισης αντιπαραγωγικής νοοτροπίας και παράπλευρης εξυπηρέτησης συμφερόντων, αλλά ως μέσο εξυπηρέτησης των εθνικών στόχων.

Η στρατηγική του Κόμματος «Δύναμη Ελληνισμού» έχει τις ακόλουθες συνισταμένες:

- Εθνική ανεξαρτησία με τις υφιστάμενες διεθνείς συνεργασίες, χωρίς της εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε πτυχές ζωτικής εθνικής σημασίας.

- Είμαστε η γεννήτωρ χώρα του δυτικού πολιτισμού. Εκμεταλλευόμαστε το ιστορικό γεγονός ότι η Δύση είναι πνευματικό τέκνο του Ελληνικού πολιτισμού και του αέναου φωτός που εκπέμπει ανά τους αιώνες.

- Τα 1000 χρόνια Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μας έχουν φέρει ανεπίστρεπτα πλησίον του ανατολικού πνεύματος και της Ορθοδοξίας που από το πνεύμα αυτό προέκυψε. Ελληνισμός ως δυτικόστροφη λογική και Ορθοδοξία, ως ανατολικός τρόπος σκέψης και διαβίωσης είναι αμάλγαμα και γέφυρα Ανατολής- Δύσης μοναδική και εκμεταλλεύσιμη εθνικά.

- Εξετάζουμε, βάσει του εθνικού συμφέροντος και μόνο, τη θέση μας στους Διεθνείς Οργανισμούς στους οποίους μετέχουμε και προωθούμε εντατικά και μεθοδικά τα συμφέροντα της χώρας μας μέσω αυτών .

- Οι συμμαχίες νοούνται με βάση την εθνική ωφέλεια και την εξυπηρέτηση των εθνικών μας συμφερόντων.

- Απορρίπτουμε την έξωθεν επιβολή όρων διαβίωσης προτεκτοράτου ή αποικίας ή αποτυχημένου κράτους και την παραγωγή δικαίου από εξωχώρια κέντρα χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση από τον Ελληνικό λαό.

- Δεν δεχόμαστε την μετατροπή της χώρας σε ομόσπονδο κράτος, ούτε του Έθνους των Ελλήνων σε πληθυσμό κάποιου υπερσυνόλου.

- Ελεύθερη παιδεία για δημιουργία σκεπτόμενων επαγγελματιών.

- Το κράτος δεν ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει (μηδενικός προϋπολογισμός).

- Κοινωνική πολιτική στη βάση της ανταποδοτικότητας.

- Οι παραγωγικές δομές προσανατολίζονται στην δημιουργία αυτάρκειας βασικών αγαθών για τη χώρα και στη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος εξαγωγών.

- Εφαρμογή αρθρωτής φορολόγησης που ανταποκρίνεται στη φοροδοτικότητα διαχρονικά του πολίτη.

- Διαπραγματευόμαστε την υλοποίηση συνολικού προγράμματος διαχείρισης του χρέους με σκοπό την αποπληρωμή του χωρίς τη χρήση έωλων μακροοικονομικών υποθέσεων αυτοεκπληρούμενων προφητειών.

- Βασική αρχή είναι η σύνταξη μηδενικού προϋπολογισμού και η απαγόρευση δημιουργίας νέου δανεισμού για τη χρηματοδότηση ελλειμμάτων άνω του 3% του προϋπολογισμού.

- Με δεδομένο ότι δεν θα αυξάνει το δημόσιο χρέος η διαχείριση του υφισταμένου χρέους θα διασφαλίζεται από δύο πηγές αποπληρωμής: α) ποσοστό κατανομής από τους επιβαλλόμενους και εισπραττόμενους φόρους για τη λειτουργία του Κράτους (δεν θα ξεπερνά το 40%) και προεξόφληση μελλοντικών ταμειακών ροών από αξιοποίηση Δημόσιας Περιουσίας και δημιουργία νέων κέντρων εσόδων επί τη βάση της ανταποδοτικότητας.

- Η ως άνω ανακατανομή των πηγών αποπληρωμής θα ελαφρύνει την επιβάρυνση των πολιτών με άμεσους φόρους κατά 50% και θα αυξήσει εκθετικά την εισπραξιμότητα βάσει της φοροδοτικής ικανότητας ενώ ταυτόχρονα εισάγει μια αυτόματη «δίκαιη» κατανομή επιβάρυνσης φόρων. Θα πρέπει να τονισθεί ότι στη Δημόσια Περιουσία θα πρέπει να επαναϋπολογισθεί και η συμμετοχή του Ελ. Δημοσίου στην ΑΜΚ των τραπεζών για την ενίσχυση της κεφαλαιακής τους επάρκειας.

- Εργαζόμαστε πάνω στη δημιουργία απλού και δίκαιου φορολογικού συστήματος, με δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών, και σαφείς κανόνες που θα διαρκούν σε βάθος χρόνου.

- Διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για καθιέρωση επενδυτικού κλίματος φιλικού προς θεσμικές, μακρόπνοες και σταθερές επενδύσεις. Το Δημόσιο δεν αποκλείεται από τις επενδύσεις αυτές εάν τα δικαιώματα των συνδικαλιστών απομειωθούν.

- Επιλέγουμε νομισματικό μέσο βάσει του εθνικού ρόλου στις δυναμικά εξελισσόμενες γεωστρατηγικές ισορροπίες.

- Δρούμε με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον και των συνεργειών που μπορούμε βάσει αυτού να δημιουργήσουμε.

- Εκμεταλλευόμαστε αμφίδρομα τους πολλαπλασιαστές ισχύος του Οικουμενικού Ελληνισμού.

- Αποκαθιστούμε την Δημόσια κυριαρχία στους πλουτοπαραγωγικούς πόρους που εκποιήθηκαν λόγω μνημονιακών επιβολών.

- 1. Η Ελλάδα σε 25 χρόνια θα έχει τον μισό πληθυσμό λογω υπογεννητικότητας. αυτός είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε δημοσιονομικής και ασφαλιστικής εξίσωσης. Οι πολύτεκνες οικογένειες πρέπει να έχουν μηδενική φορολόγηση εισοδήματος.

- Το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει αν δεν εισέλθουν νέοι εργαζόμενοι και δεν δοθούν κίνητρα έλλογης ασφάλισης.

- Οι παραγωγικές δομές του κράτους θα κριθούν σε ανταγωνιστική βάση.

- Η έρευνα και η καινοτομία θα έχουν μηδενική φορολόγηση και άμεση υποστήριξη.

- Η γεωργική και κτηνοτροφική δραστηριότητα που υποκαθιστά εισαγωγές θα έχει μηδενική φορολόγηση και άμεση υποστήριξη.

- Στηρίζουμε αποφασιστικά την εμπορική μας ναυτιλία και βοηθούμε για την διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της, ως πυλώνα οικονομικής διπλωματίας και άξονα ανάπτυξης.

Σκοπός είναι η δημιουργία Ελληνικού στρατηγικού σχεδίου για όλες τις πτυχές της εξέλιξης του έθνους ως κύριο εργαλείο ανάπτυξης, θεωρώντας πάντα το Ελληνικό κράτος ως υποσύνολο του Ελληνικού Έθνους.

- Δημιουργούμε οργανωμένο και ενεργό φορέα διοίκησης και συντονισμού του Οικουμενικού Ελληνισμού, ούτως ώστε ομότιμα με το Ελληνικό κράτος να λαμβάνονται αποφάσεις για την εθνική πορεία.

- Δίνουμε προτεραιότητα στους Ελληνικής καταγωγής επενδυτές και υποστηρίζουμε ενεργά την παρουσία τους στην Χώρα.

- Δημιουργούμε συνέργειες για τους Ελληνικής καταγωγής πολίτες του κόσμου σε κάθε δραστηριότητα που μπορεί να αυξήσει τη δύναμη επιρροής τους και ενθαρρύνουμε την διαρκή και ουσιαστική επαφή τους με την μητέρα πατρίδα και τα πολιτιστικά και θρησκευτικά κέντρα της Ορθοδοξίας ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...