Πολιτική

Δωρεά Μποδοσάκη: Τα μέλη που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «όχι»!

Στροφή 180 μοιρών κάνει η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Μαρία Γιαννούλη μετά τον σάλο που ξέσπασε από την απόφαση που και η ίδια υπέγραψε να μην γίνει αποδεκτή η δωρεά του ιδρύματος Μποδοσάκη όσον αφορά τεχνολογικό εξοπλισμό για σχόλια της Μαγνησίας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» η κ. Γιαννούλη χαρακτηρίζει άστοχη την απόφαση της ΕΛΜΕ και όπως αναφέρει την αποκηρύσσει, τόσο η ίδια όσο και άλλα δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου που πρόσκεινται στην ΔΑΚΕ , δηλαδή την συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο όπως αποκαλύπτει στην κρίσιμη ψηφοφορία σε νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεν χρησιμοποίησε το δικαίωμα που της δίνει ο κανονισμός για ενισχυμένη ψήφο της προέδρου

«Η πρώτη ανακοίνωση μας ήταν άστοχη. Αποκηρύσσω την προηγούμενη ανακοίνωση που είχα προσυπογράψει μαζί με τα άλλα δύο μέλη της ΔΑΚΕ. Για το συγκεκριμένο ζήτημα δόθηκε μία πολύ μεγάλη διάσταση που κανείς από μας δεν την φανταζόταν. Σαφώς και δεν είμαστε αντίθετοι, κάποια τουλάχιστον μέλη από την ΕΛΜΕ με τις χορηγίες και τις δωρεές εφόσον μιλάμε για δωρεές που προέρχονται από κοινωφελή ιδρύματα, φορείς και οργανισμούς με κοινωφελή σκοπό. Ηταν άστοχη η απόφαση μας, πρέπει να το παραδεχτώ, για την μη αποδοχή της δωρεάς του ιδρύματος Μποδοσάκη».

Όπως ανέφερε η κ. Γιαννούλη μετά το θόρυβο που ξέσπασε συγκάλεσε νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ προκειμένου να ξανασυζητηθεί το θέμα. Εκεί τα τρία μέλη που πρόσκεινται στην ΔΑΚΕ τάχθηκαν υπέρ της χορηγίας, ενώ άλλα τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝΕΚ) και σε μία άλλη ανεξάρτητη παραπαράταξη με το όνομα «όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί» επέμειναν στο όχι. Ωστόσο όμως η κ.Γιαννούλη δεν έκανε χρήση της ενισχυμένης ψήφου της προέδρου που της δίνει ο κανονισμός προκειμένου η απόφαση να γύρει υπέρ της αποδοχής της χορηγίας. Ίδια αποδίδει αυτή τη στάση της σε λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας.

«Εγώ μετά το θόρυβο που έγινε και πραγματικά με μόνο μου μέλημα το κύρος της ΕΛΜΕ αμέσως κάλεσα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και ζήτησα την ανάκληση της απόφασης ώστε να γίνει δεκτή η δωρεά. Η αρχική πρωτοβουλία δεν ήταν δική μου ήταν από κάποιο άλλο μέλος του ΔΣ. Συγκαλώντας έκτακτο διοικητικό συμβούλιο απουσίασε το ένα από τα μέλη που είχαν προτείνει την αρχική ανακοίνωση. Τα τρία μέλη της ΔΑΚΕ τάχθηκαν υπέρ της πρότασης για αποδοχή της χορηγίας. Τα άλλα τρία όχι και για λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας δεν θέλησα να κάνω χρήση της ενισχυμένης ψήφου της προέδρου προκειμενου να περάσει η δική μας πρόταση υπέρ της δωρεάς. Και την δεύτερη φορά δεν πέρασε η πρόταση διότι τα τρία μέλη είναι σταθερά στην προηγούμενη απόφαση της μη αποδοχή της δωρεάς. Καθαρά και μόνο από λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας δεν ήθελα να κάνω χρήση της ενισχυμένης ψήφου. Εγώ είμαι το ένα μέλος από τα τρία της ΔΑΚΕ και είμαι υπέρ της δωρεάς. Τα δύο μέλη είναι στο ΣΥΝΕΚ δηλαδή στον ΣυΡιζΑ και το ένα μέλος είναι στην παράταξη όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί. Λένε ότι είναι ανεξάρτητος συνδυασμός. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από την πλευρά μου.»

Η κ. Γιαννούλη αναφέρει ότι τώρα το λόγο έχουν τα σχολεία της περιοχής για το αν θα δεχτούν την δωρεά ή όχι ωστόσο προσθέτει πως αν τεθεί εκ νέου θέμα δωρεάς από άλλο ίδρυμα ή οργανισμό τότε η απόφαση της ΕΛΜΕ θα είναι θετική.

«Τα σχολεία μας μέσα από τους συλλόγους μας θα αποφασίσουν κάποια θα δεχθούν την χορηγία, τα περισσότερα την έχουν δεχθεί και κάποια όχι. Δεν θα επανερχόμαστε και δεν θα συντηρούμε ένα θέμα. Ωστόσο εαν έρθει άλλη δωρεά δεν υπάρχει περίπτωση να μην την δεχτούμε, εμείς είμαστε υπέρ.»

Σε ερώτηση εάν στην αλλαγή στάσης των μελών της ΔΑΚΕ συνετέλεσε η επικριτική αναφορά μέσω facebook του Κυριάκου Μητσοτάκη στην απόφαση της ΕΛΜΕ η κ. Γιαννούλη είπε ότι η ίδια συγκάλεσε το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο πριν ο κ. Μητσοτάκης αντιδράσει δημοσίως «Είχα ήδη συγκαλέσει το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο πριν την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ