Περιβάλλον

Δριμύ ψύχος στη ΒΔ Ευρώπη από Νοέμβριο ως Ιανουάριο

Η Βορειοδυτική Ευρώπη και η Βρετανία θα αντιμετωπίσουν ψύχος το Νοέμβριο και ο καιρός αυτός θα διαρκέσει ως τον Ιανουάριο, όπως εκτιμά η Weather Company, εταιρεία της ΙΒΜ.

Όπως δήλωσε ο Τοντ Κρόφορντ, επικεφαλής μετεωρολόγος, “η πρώτη γεύση του χειμώνα έρχεται αυτό το σαββατοκύριακο με βοριάδες στη Δ. Ευρώπη, ενώ η Ανατολική και η Νότια Ευρώπη θα παραμείνουν θερμές”. Για τον Ιανουάριο η πρόβλεψη είναι ότι θα υπάρξει ψυχρότερος καιρός σε σχέση με το μέσο όρο στη Σκανδιναβία, τη Βρετανία και τη Β. Ευρώπη.

Στην ίδια πρόβλεψη προχωρά και η μετεωρολογική Metdesk, καθώς δίνει 60% πιθανότητα για έναν ψυχρότερο χειμώνα στις παραπάνω περιοχές. Οι ενδείξεις κάνουν λόγο για ψύχος στο πρώτο μισό του χειμώνα και ανέμους χαμηλότερους του φυσιολογικού.

Όπως είναι φυσικό, οι παραπάνω προγνώσεις αφορούν ιδιαίτερα τον κλάδο της ηλεκτροπαραγωγής και του φυσικού αερίου, σε μια περίοδο κατά την οποία το Βέλγιο έχει στερηθεί την παραγωγή έξι εκ των επτά πυρηνικών αντιδραστήρων του και εκφράζονται φόβοι για ελλείψεις αν επικρατήσει ψύχος και αυξημένη ζήτηση.

defence-point

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ