Αυτοδιοίκηση

Δούρου-Ψινάκης στον εισαγγελέα ως κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο Μάτι

Την πόρτα του εισαγγελέα θα περάσουν τα 21 πρόσωπα που έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στο Μάτι και το Νέο Βουτζά.

Οι ύποπτοι ζητούν και λαμβάνουν προθεσμία προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αφού πρώτα λάβουν γνώση της ογκωδέστατης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Τα πρόσωπα που έχουν κληθεί

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Οι ύποπτοι έχουν κληθεί σε εξηγήσεις τόσο για τα αδικήματα που ενδεχομένως εντοπίστηκαν κατά την εισαγγελική έρευνα όσο και για τα αδικήματα – ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση και θανατηφόρο έκθεση σε κίνδυνο- που τους καταλογίζουν με τις μηνύσεις τους οι συγγενείς των θυμάτων.

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου έλαβε προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου μέσω του συνηγόρου της ενώ ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης για τις 7 Νοεμβρίου. Ο συνήγορος του δημάρχου Μαραθώνα, Αλ. Λυκουρέζος δήλωσε πως «είναι πολύ πρόωρο να κάνει κανείς μία δηλωση για την υπόθεση. Θα λάβουμε τη δικογραφία, θα τη μελετήσουμε και θα τη αξιολογήσουμε. Καμία θέση δεν διατυπώνεται, αν δεν μελετηθεί πρώτα το υλικό της δικογραφίας.»

Αυτοπροσώπως εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Πικερμίου-Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς ο οποίος βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε πως «αισθανόμαστε ότι κάναμε ότι έπρεπε να κάνουμε πριν και μετά την πυρκαγιά. Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και στη δικαιοσύνη ώστε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.»

Επιπλέον, περίπου οκτώ πρόσωπα έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στο Ναυτοδικείο και στο Στρατοδικείο τα οποία είχαν την επίμαχη ημέρα θέσεις ευθύνης στον στρατό και στο λιμενικό της περιοχής. Συνολικά δηλαδή ο αριθμός των υπόπτων έχει πλέον αγγίξει τους 30!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...