Πολιτική

Διεθνοποιεί το θέμα Πολάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες

Αποφασισμένος να φέρει στην καρδιά της Ευρώπης το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι αναφορές Πολάκη περί φυλάκισης στελεχών της αντιπολίτευσης, με το ηχητικό ντοκουμέντο της τοποθέτησης του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση το οποίο προτείνει  ανοιχτά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη προκειμένου με αυτό τον τρόπο να μην χάσουν  την εξουσία, προκαλούν θύελλα αντιδράσεων, και για την αξιωματική αντιπολίτευση η τοποθέτηση αυτή αποτελεί εκτροπή.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται σε λίγη ώρα να θέσει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο το θέμα του Παύλου Πολάκη, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες και την συνάντησή του με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Μάλιστα την πρόθεσή του να διεθνοποιήσει το θέμα Πολάκη ο κ. Μητσοτάκης την αποκάλυψε από την περασμένη Δευτέρα, όταν με ανάρτησή του στα social media αναφέρθηκε στο θέμα, ωστόσο γράφοντας την ανάρτησή του στα Αγγλικά.

"Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν απλώς την οικονομία. Θα αφορούν και την υπεράσπιση των θεμελιωδών μας αξιών", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή Μητσοτάκη, με τις ευθείες βολές περί ενός "κυνικού συνεταιρισμού εξουσίας" να δομούν τη στρατηγική της πλήρους αποδόμησης των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως και η επισήμανση ότι ο κ. Τσίπρας ταυτίζεται με τον κ. Πολάκη, σε μία τακτική "ορμπανοποίησης" του πολιτικού σκηνικού.

Από τότε είχε επισημανθεί η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να διεθνοποιήσει την υπόθεση Πολάκη και να δώσει συνέχεια στο νέο παραλήρημα του υπουργού, που  δεν θα περιορίζεται στα σύνορα της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως κατά την τοποθέτησή του στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Τις εκλογές θα τις κερδίσουμε αν δεν κόψουμε συντάξεις και αυξήσουμε βασικό μισθό.

Αν υλοποιήσουμε αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Αν βάλουμε και κανέναν φυλακή. Πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Παραπολιτικά

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ