Κόσμος

Δημοσκόπηση Ιταλία: Αυξάνουν τη δύναμη τους Λέγκα και Κίνημα 5 Αστέρων

Αυξάνουν τη δύναμη τους η Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα των 5 Αστέρων παρά τις αναταράξεις που υπάρχουν μεταξύ της ιταλικής κυβέρνησης και της ΕΕ για την κατάρτιση του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ixe Poll για λογαριασμός της Huffington Post, η Λέγκα του Βορρά λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου το 31,8% τον Οκτώβριο του 2018 από 31,2% που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2018.

Σε κάθε περίπτωση το ποσοστό της όχι μόνο είναι το υψηλότερο από τις εκλογές του Μαρτίου του 2018, όταν και είχε λάβει 17,4%, αλλά είναι και το πρώτο κόμμα με διαφορά από το δεύτερο Κίνημα των 5 Αστέρων.

Το Κίνημα των 5 Αστέρων λαμβάνει το 28,2% τον Οκτώβριο του 2018, έχοντας αυξήσει τη δυναμική του σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν και τα ποσοστά του διαμορφώνονταν στο 27,6% αλλά είναι χαμηλότερο από το 32,6% που είχε λάβει στις εκλογές του Μαρτίου.

Τρίτη πολιτική δύναμη αναδεικνύεται το Δημοκρατικό Κόμμα με 17% ενώ πολύ χαμηλότερα κινείται η Forza Italia του Berlusconi με 8,7% από 14% που είχε λάβει στις εκλογές του Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...