Πολιτική

Δήλωση συμπαράστασης στον Γιάννο Παπαντωνίου από 13 συμμαθητές του- Ανάμεσά τους ο Νίκος Αλιβιζάτος

Οι 13 συμμαθητές του Γιάννου Παπαντωνίου στο Πειραματικό Σχολείο της Αθήνας, ανάμεσά τους και ο γνωστός νομικός και πρώην υπουργός Νίκος Αλιβιζάτος, έστειλαν στην εφημερίδα τα Νέα επιστολή συμπαράστασης στον Γιάννο Παπαντωνίου.

Παρακολουθώντας, όπως γράφουν, την δοκιμασία του παλαιού συμμαθητή μας, εκφράζουν την πεποίθηση οτι η ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της με ευθυδικία.

Δεν αναφέρονται στις κατηγορίες που βαραίνουν τον πρώην υπουργό Αμυνας, αλλά σημειώνουν οτι μέχρι την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης, έχει το τεκμήριο της αθωότητας. Και προσθέτουν οτι αφενός «η διαπόμπευσή του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύει έλλειψη πολιτισμού», ενώ σημειώνουν οτι η προσωρινή κράτηση ενός κατηγορούμενου δεν συνιστά απονομή της δικαιοσύνης, αλλά μέτρο προς διευκόλυνση της δίκαιης απονομής της και ότι μπορεί να έχει εξοντωτικές συνέπειες για την ζωή του καθενός. Συνεπώς πρέπει να διατάσσεται μόνο σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις και τέτοιες, γράφουν, «δεν φαίνεται να συντρέχουν εν προκειμένω».

Οι 13 συμμαθητές του, αναφέρονται επίσης στα πολιτικά επιτεύγματα του Γιάννου Παπαντωνίου: Οτι δηλαδή «ο Γιάννος Παπαντωνίου υπήρξε ο μακροβιότερος υπουργός Οικονομίας από την Μεταπολίτευση του 1974, τίμησε την Ελλάδα και έπαιξε αποφασιστικό ρόλο σε ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά της, την είσοδό της στην ΟΝΕ».

Και καταλήγουν: Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη στον συμμαθητή μας και τη σύζυγό του το ταχύτερο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ