Κόσμος

«Γιουσουφάκι» του Ισλάμ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Μην μιλάτε για τον Μωάμεθ θα μπείτε φυλακή

Σε μια εποχή που το μουσουλμανικό στοιχείο έχει διχάσει την Ευρώπη , τα ανώτατα όργανα αυτής ρίχνουν νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης!

Ένα ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστικό όργανο αποφάσισε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο και θα διώκεται σε ποινικό δικαστήριο κάποιος που θα μιλήσει για θρησκευτικές προσωπικότητες. Αφορμή εκ νέου ο μουσουλμάνος προφήτης Μωάμεθ...

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε πως μια γυναίκα που καταδικάστηκε από αυστριακό δικαστήριο όταν αποκάλεσε τον προφήτη Μωάμεθ παιδεραστή δεν είχε υποστεί παραβίαση των δικαιωμάτων της σχετικά με την ελευθερία του λόγου.

Η γυναίκα, που για ευνόητους λόγους ααναφέρεται μόνο ως κυρία S, 47 ετών, από τη Βιέννη, λέγεται ότι έκανε δύο σεμινάρια όπου συζήτησε το γάμο μεταξύ του Προφήτη Μωάμεθ και ενός έξαχρονου κοριτσιού, της Aisha ... Η κ. S. αργότερα καταδικάστηκε το Φεβρουάριο του 2011 από το Περιφερειακό Ποινικό Δικαστήριο της Βιέννης για δυσφήμιση θρησκευτικής διδασκαλίας και διετάχθη να καταβάλει πρόστιμο 480 ευρώ συν τα δικαστικά έξοδα.

Ο πρωταρχικός συλλογισμός του δικαστηρίου είναι ότι τα σχόλια της γυναίκας θα έπρεπε να καταδικαστούν γιατί θα μπορούσαν "να προκαλέσουν προκαταλήψεις και να απειλήσουν θρησκευτική ειρήνη ..." Όχι ότι δεν ισχύουν όσα λέει!!! Ωστόσο, η κυρία S δεν κατηγορείται ότι λέει οτιδήποτε που ενθαρρύνει τη βία είτε γενικά είτε με οποιονδήποτε τρόπο.

Με άλλα λόγια, τα ανθρώπινα δικαιώματα πετιούνται στα σκουπίδια, αν η άσκηση αυτών των δικαιωμάτων μπορεί να κάνει άλλους ανθρώπους να... αισθάνονται άσχημα.

Πλέον με την λαίλαπα του μεταναστευτικού να την έχει κατακλύσει η Ευρώπη καρκινοβατεί και επιχειρώντας να μην θίξει τους μουσουλμάνους πνίγει τις ελευθερίες των γηγενών. Πλεον στην Ευρώπη μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει μεγάλα πρόστιμα, ακόμη και φυλάκιση αν λέει αντιλαϊκά πράγματα. Τρανό παράδειγμα και ο περιβόητος αντιρατσιστικός νόμος και στην χώρα μας.

Μερικά παραδείγματα:

-Ένας υποψήφιος στις ευρωπαϊκές εκλογές συνελήφθη στη Βρετανία επειδή ανέφερε ένα απόσπασμα από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ για το Ισλάμ.

-Ο Gert Wilders, πολιτικός της Ολλανδίας, συνελήφθη με πέντε κατηγορίες, μεταξύ των οποίων «προσβολής στους μουσουλμάνους για λόγους θρησκείας».

Το δραμαιτκό όμως είναι η μορφή της απαγόρευσης. Τα σχόλια της γυναίκας που καταδικάστηκε στην Αυστρία έγιναν σε "δύο σεμινάρια". Προφανώς, κανείς που δεν ήθελε να ακούσει τις ιδέες της κυρίας S πιέστηκε να το πράξει. Όσοι παρακολούθησαν τα σεμινάρια γνώριζαν το αντικείμενο. Και δεν υπάρχει κανένας ισχυρισμός ότι η κ. S παρέβη προσωπικά δεδομένα ή ιδιοκτησία κάποιου για να εκφράσει αυτές τις ιδέες.

Όπως επισημάνθηκε από τον Murray Rothbard, το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου δεν αποτελεί ειδικό δικαίωμα, αλλά είναι στενά συνδεδεμένο με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας. Εάν η κυρία S εξέφραζε τις ιδέες της σε ένα μέρος και με τρόπο που δεν παραβίαζε τα δικαιώματα ιδιοκτησίας κάποιου άλλου, τότε ενεργούσε ειρηνικά και με τρόπο που σέβεται τα δικαιώματα των άλλων.

Με άλλα λόγια, φαίνεται ότι δεν υπήρξε κανένας εξαναγκασμός ή βία που να εμπλέκεται στην έκφραση των ιδεών της κυρίας S.

Το Δικαστήριο, ωστόσο, αποφάσισε αντίθετα επιβάλλοντας πρόστιμα.

Επιπλέον, το δικαστήριο φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για το εάν τα γεγονότα που αναφέρθηκαν από την κυρία S σχετικά με το γάμο του Μωάμεθ με μια νεαρή κοπέλα είναι ακριβή ή όχι. Αυτό φαίνεται να είναι σημαντικό για τους περισσότερους λογικούς ανθρώπους, αλλά με την προϋπόθεση ότι τα σχόλια της κυρίας S σχετικά με την νύδη-παιδί του Μωάμεθ είναι ακριβή - όπως φαίνεται - το δικαστήριο παίρνει ουσιαστικά τη θέση ότι τα γνωστά ιστορικά γεγονότα αποτελούν κάποιο είδος μίσους .

Ο μεγαλύτερος στόχος του “political correct”, που εκφράζεται πλεόν και από τα Ανώτα Ευρωπαϊκά δικαστικά όργανα κατά πως φαίνεται, είναι να επιτεθεί σε ορισμένες ομάδες συμφερόντων εις βάρος των βασικών ελευθεριών. Αρκεί κανείς να αναρωτηθεί αν το Δικαστήριο θα αντιδρούσε με ίδιο σθένος σε εξίσου δυσφημιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τον Χριστιανισμό ή τους Χριστιανούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ