Κυβέρνηση

Για πιθανή παραβίαση μυστικών της Πολιτείας η έρευνα για τη διαρροή των κονδυλίων του ΥΠΕΞ

Δημοσίευμα ιστοσελίδας που αποκάλυπτε τον τρόπο διάθεσης μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, με τον προϊστάμενό της να διατάζει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαπράχθηκε το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το lawandorder.gr, η εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το θέμα μετά τη δημοσιoποίηση χθες πληροφοριών που περιέχονταν σε σφραγισμένο φάκελο του υπουργείου Εξωτερικών το οποίο μετέφερε διπλωματικός υπάλληλος στην Βουλή. Μάλιστα, ο φάκελος ανοίχθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο φάκελος περιείχε τρεις κωδικούς με το συνολικό ποσό των μυστικών κονδυλίων που διατέθηκε να φτάνει το 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα χρήματα διατέθηκαν σε ΜΜΕ στα Βαλκάνια αλλά και τη στήριξη Ορθόδοξων Εκκλησιών.

Την έρευνα θα διενεργήσει η κρατική ασφάλεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...