Κοινωνία

Γιατί θα πρέπει να αγοράσετε ένα ζευγάρι polarized γυαλιά ηλίου

Η λέξη polarized μπορεί να παραμένει ακόμα και σήμερα άγνωστη για πολλούς ανθρώπους. Είναι μία συνηθισμένη λέξη ανάμεσα σε όσους ασχολούνται με σπορ διαφόρων ειδών, και πολλές φορές υπάρχει η αντίληψη, λανθασμένη ίσως, ότι είναι αρκετά πιο ακριβά από τα υπόλοιπα ζευγάρια γυαλιών ηλίου. Η αλήθεια είναι ότι τα γυαλιά αυτού του είδους έχουν πολλά οφέλη για τα μάτια μας, τα οποία θα δούμε αναλυτικά.

Οι πολωτικοί φακοί που χρησιμοποιούνται στα γυαλιά αυτά, έχουν την ιδιότητα να λειτουργούν ως φίλτρα στις διάφορες τυχαίες διευθύνσεις του φυσικού φωτός. Σε μεγάλο βαθμό μειώνουν ή και εξαφανίζουν τις αντανακλάσεις και το θάμπωμα που έχουν οι γυαλιστερές επιφάνειες, με αποτέλεσμα να μας βοηθούν να βλέπουμε πιο καθαρά όταν βρισκόμαστε στον ήλιο, καθώς και να παρατηρούμε τα αντικείμενα χωρίς γυαλίσματα.

Όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο με ηλιοφάνεια, το φως που αντανακλάται από επιφάνειες όπως η επίπεδη άσφαλτος του δρόμου ή το νερό της θάλασσας, είναι οριζόντια πολωμένο στις περισσότερες περιπτώσεις. Ενώ εμείς λοιπόν βλέπουμε το φως αυτό, δημιουργείται το θάμπωμα. Εάν φοράμε πολωτικά γυαλιά, αυτά έχουν την ιδιότητα να μπλοκάρουν το οριζόντια πολωμένο φως, καθώς έχουν κάθετο προσανατολισμό. Το θετικό αποτέλεσμα είναι να αποφεύγουμε έτσι την ενοχλητική και πολλές φορές επικίνδυνη αντηλιά.

Τα οφέλη των γυαλιών αυτών είναι βέβαια πολλά, καθώς βελτιώνουν την οπτική οξύτητα, παρέχοντάς μας ασφάλεια, μειώνουν την καταπόνηση των ματιών μας χαρίζοντάς μας μεγαλύτερη άνεση, αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον πιο ρεαλιστικά, και τα μάτια μας νιώθουν σίγουρα πιο ξεκούραστα. Παράλληλα, μειώνουν τις αντανακλάσεις αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό την οπτική ευκρίνεια και προσφέρουν στην όρασή μας πολλά και πιο ζωντανά χρώματα.

Από πολλούς ανθρώπους υπάρχει η αντίληψη ότι αυτού του είδους τα γυαλιά είναι αρκετά πιο ακριβά από τα υπόλοιπα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει απαραίτητα. Ένα παράδειγμα είναι τα γυαλιά ηλίου montana polarized, τα οποία έχουν ιδιαίτερα προσιτές τιμές και μπορείτε να τα βρείτε σε πολλά διαφορετικά σχέδια και χρώματα.

Τα γυαλιά αυτά προτιμώνται συνήθως από ανθρώπους που τους αρέσουν τα σπορ στη θάλασσα ή στα χιόνια, επιφάνειες που έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν  το φως σε μεγαλύτερο βαθμό. Αυτοί είναι οι σκιέρ και οι snowboarders, οι ορειβάτες, καθώς και όσοι αγαπούν τις εξωτερικές δραστηριότητες όπως οι ποδηλάτες, ή και τα extreme sports.  Επίσης, είναι τα πλέον κατάλληλα και για όσους εργάζονται ή ζουν γύρω από το νερό ή το χιόνι, όπως ναυαγοσώστες, ναύτες και ψαράδες καθώς και εργαζόμενοι σε χιονοδρομικά κέντρα. Αναμφισβήτητα τα γυαλιά αυτά θα σας προσφέρουν πολύ καλύτερη όραση σε ασφάλεια και ποιότητα, καλύπτοντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι οι πολωτικοί φακοί δεν προστατεύουν απαραίτητα από την υπεριώδη ακτινοβολία, για αυτό θα πρέπει να αναζητήσετε polarized γυαλιά που να σας καλύπτουν και σε αυτό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ