Κόσμος

Γιαλαντζί «γκρίζος λύκος»: Ο κομματάρχης Μπαχτσελί που εξαγόρασε τη θητεία!

Είχε υποβάλλει αίτημα για να πολεμήσει στο Άφριν, αλλά πήγε στην Αμάσεια και εξαγόρασε την θητεία του. Ο πρόεδρος της τοπικής κομματικής οργάνωσης Μπόλου του ΜΗΡ που δήλωνε εθελοντής για το Άφριν, επέλεξε την εξαγορά της θητείας στην Αμάσεια.

Ο 32 ετών Αντέμ Εβτζίλ κατά την περίοδο που ήταν πρόεδρος της τοπικής κομματικής οργάνωσης Μπόλου του ΜΗΡ και γινόταν η στρατιωτική επιχείρηση ¨Κλάδος Ελαίας¨, έκανε μια καμπάνια που είχε προκαλέσει αίσθηση. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε μαζί με τους ανθρώπους του, είχαν καλέσει το υπουργείο Αμύνης να τους στείλουν στο Άφριν.

Ο Εβτζίλ σε αίτηση που είχε στείλει στο υπουργείο έγραφε τότε τα εξής : ¨Σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη επιθυμώ να μετάσχω στην επιχείρηση ¨Κλάδος Ελαίας¨ αλλά και στις μετέπειτα επιχειρήσεις. Ως Τούρκος εθνικιστής όπως έκαναν και οι παππούδες μου, είμαι έτοιμος να πράξω το καθήκον μου απέναντι στις ξένες δυνάμεις που επιτίθενται στην Τουρκία¨.

Σύμφωνα όμως με την είδηση από την εφ. Σοζτζτού, το στέλεχος αυτό του ΜΗΡ δεν υπηρέτησε την θητεία του. Επωφελήθηκε από την δυνατότητα εξαγοράς, υπέβαλλε αίτημα στο οποίο πήρε θετική απάντηση και την περασμένη εβδομάδα πήγε στην Αμάσεια.

Ο Εβτζίλ σχετικά με το ότι θα πήγαινε στον στρατό δεν έγραψε τίποτε για εξαγορά θητείας στον λογαριασμό του στα σόσιαλ μίντια και έγραψε μόνο πως ¨Μέχρι τις 27 Οκτωβρίου θα είμαι εκτός πόλης, ανακοινώνεται σε όλους του φίλους που μπορεί να με αναζητήσουν και να μην με βρίσκουν¨.

ΠΗΓΗ: SOZCU
METΑΦΡΑΣΗ: TOURKINANEA.GR

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ