Κοινωνία

Β. Φύτρου: Υπήρχαν καθηλωμένα ελικόπτερα την ώρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι

Στοιχεία σχετικά με το πού βρίσκονταν τα ελικόπτερα κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολικά Αττική ζητά από τις αρμόδιες αρχές η κ. Βαρβάρα Φύτρου, η οποία έχασε τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά της στο Μάτι.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του dikastiko.gr, στην αίτηση που υπέβαλε μέσω του συνηγόρου της, Βασίλη Καπερνάρου, η κ. Φύτρου αναφέρει ότι υπήρχαν καθηλωμένα ελικόπτερα, τα οποία δεν επιχείρησαν καθόλου στο Μάτι, με αποτέλεσμα να προκληθεί ανισορροπία δυνάμεων η οποία πιθανόν ήταν καθοριστική για την εξέλιξη των πραγμάτων.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Φύτρου ήταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά έφερε την υπόθεση στο επίπεδο των τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων αφού υπέβαλλε μήνυση κατά 7 ατόμων και κατά παντός άλλου υπευθύνου για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Όπως υποστηρίζει, όλοι γνώριζαν ότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν ανίκανος να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές, αλλά τα εντεταλμένα όργανά του αποδέχθηκαν αυτό το γεγονός, με αποτέλεσμα να χαθούν 99 συνάνθρωποι μας, μεταξύ των οποίων και ολόκληρη η οικογένειά της.

Στο στόχαστρο της βάζει τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον τέως επικεφαλής της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, τους τέως αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον τέως αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ζητώντας την ποινική τους δίωξη και τιμωρία για όσα δεν έγιναν στις 23 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τη μηνύτρια, ο θάνατος των 96 θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν «ο κρατικός μηχανισμός και οι εντεταλμένοι λειτουργοί του λειτουργούσαν όπως ο νόμος ορίζει».

Με τη νέα αίτηση της ζητεί από την Πυροσβεστική, τα αρμόδια Υπουργεία, την Πολιτική Προστασία και τη Δικαιοσύνη απαντήσεις για το το αν υπήρχαν καθηλωμένα ελικόπτερα εκείνη την ημέρα.

Όπως λέει ο συνήγορος της Βασίλης Καπερνάρος “είναι πέντε ελικόπτερα, δύο Super Puma και τρία PK. Τρία επιχειρούσαν, δύο Super Puma και ένα PK, στην Κινέτα. Το ένα επιχείρησε προσπαθώντας να βοηθήσει και διαπίστωσε ότι δεν είχε καύσιμα, επέστρεψε στην Ελευσίνα και παρέμεινε εκεί".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ