Κόσμος

Βρέθηκε σπασμένο μέσα στα αποκαΐδια το κρανίο της «Λουτσία»

Βρέθηκε μέσα στα αποκαΐδια ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του κατεστραμμένου από την πυρκαγιά της 2ας Σεπτεμβρίου Εθνικού Μουσείου της Βραζιλίας: το κρανίο της «Λουτσία», του αρχαιότερου γνωστού ανθρώπινου απολιθώματος στην Αμερική.

Ο διευθυντής του Μουσείου Αλεξάντερ Κέλνερ δήλωσε ότι το απολίθωμα είναι σπασμένο σε κομμάτια, εκ των οποίων έχει βρεθεί περίπου το 80%. «Καλά νέα, ένα θαύμα μετά από αυτή την τραγωδία», δήλωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια Κριστιάνα Σερέχο στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Η «Λουτσία» είχε ανακαλυφθεί σε μια ανασκαφή του 1975 έξω από τη βραζιλιάνικη πόλη Μπέλο Οριζόντε. Πήρε το όνομά της κατ' αναλογία με τη «Λούσι», το διάσημο αφρικανικό απολίθωμα ηλικίας 3,2 εκατομμυρίων ετών.

Το Εθνικό Μουσείο της Βραζιλίας, που είχε πλούσιες συλλογές παλαιοντολογικών, αρχαιολογικών και ιστορικών εκθεμάτων, θα ανακατασκευασθεί και αναμένεται να επαναλειτουργήσει μετά από περίπου τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...