Αρχείο

Αφγανιστάν: Σφαγή σε προεκλογική συγκέντρωση – Νεκρός κι ένας πολιτικός

Eπίθεση που πραγματοποίησε βομβιστής αυτοκτονίας είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων στην επαρχία Χελμάντ του νότιου Αφγανιστάν.

Στην ίδια επίθεση σκοτώθηκε κι ένας υποψήφιος βουλευτής στις επικείμενες εκλογές στο Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πρόκειται για τον πολιτικό, Σάλεχ Μοχάμαντ Ασεκζάι, επιβεβαίωσε ο Ομάρ Ζουάκ, εκπρόσωπος του επαρχιακού κυβερνήτη. Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το μακελειό, στα σύνορα με το Πακιστάν, όπου έχουν σημειωθεί ορισμένες από τις πιο σφοδρές μάχες στη διάρκεια της εξέγερσης των Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων σε στρατηγικής σημασίας επαρχίες ενόψει των βουλευτικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν στις 20 Οκτωβρίου και χθες Δευτέρα συνέστησαν στους Αφγανούς να μποϊκοτάρουν την ψηφοφορία, απαιτώντας την πλήρη αποχώρηση των ξένων δυνάμεων η οποία, όπως υποστηρίζουν, είναι ο μοναδικός τρόπος για να τερματιστεί ο πόλεμος που μαίνεται εδώ και 17 χρόνια.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή έχουν τραυματιστεί σε βίαια επεισόδια που συνδέονται με τις εκλογές, με δύο μεγάλες επιθέσεις στην πρωτεύουσα Καμπούλ και στην επαρχία Χοστ τον Μάιο, όμως αξιωματούχοι ασφαλείας λένε πως οι επιθέσεις μπορεί να αυξηθούν καθώς θα πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ