Τεχνολογία

Αυτό είναι το ονειρικό υπερ-αυτοκίνητο της McLaren (εικόνες, βίντεο)

Η McLaren, από τις πιο γνωστές ομάδες που μετέχουν και στη Formula 1, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα ονειρικό υπερ-αυτοκίνητο της και διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες, αλλά και βίντεο. Μιλάμε για ένα εξωτικό αυτοκίνητο της βρετανικής εταιρείας. Η Speedtail ανήκει στην κατηγορία των Hyper-GT και θα παραχθεί σε μόλις 106 μονάδες. Όλα τα αντίτυπα έχουν προπωληθεί έναντι του ποσού των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Όσο για τις παραδόσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019.

Η Speedtail δεν έχει ακραία σχεδίαση και θα χαρακτηρίζεται από τέλεια αεροδυναμική. Οι πόρτες ανοίγουν με φορά προς τα πάνω. Το πίσω τμήμα δείχνει να προεξέχει, έχοντας ενσωματωμένη ενεργή πτέρυγα που εκτείνεται και έναν τεράστιο διαχύτη.

https://youtu.be/yEGth4SKv-c

Αυτό το αυτοκίνητο της McLaren ανήκει στη σειρά Ultimate Series, αποτελεί ουσιαστικά τον αντικαταστάτη της εμβληματικής McLaren F1. Όπως τονίζεται είναι το ισχυρότερο και ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία της βρετανικής ομάδας, με τον οδηγό να κάθεται στη μέση της καμπίνας, καθώς η διάταξη των θέσεων είναι 1+2. Το σασί είναι monocoque carbon και το σώμα από ανθρακονήματα, όπως έχουν και αυτά στη Formula 1. Η McLaren μιλάει για ένα αψεγάδιαστο αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, ιδανικό για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Διαθέτει ένα πρωτοποριακό υβριδικό κινητήρα νέας γενιάς, συνδυάζοντας έναν V8 βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνολική απόδοση διαμορφώνεται περίπου στους 1.000 ίππους. Οι επιδόσεις κόβουν την ανάσα. Η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 391 χλμ./ώρα, με τα 0-100 να έρχονται στον εκπληκτικό χρόνο των 2 δευτερολέπτων.

Η McLaren αναφέρει πως το εσωτερικό του είναι πολυτελές και κομψό, διαθέτοντας πέντε ψηφιακές οθόνες. Στις τρεις μεγάλες που βρίσκονται στο ταμπλό προβάλλονται όλες οι πληροφορίες για την ταχύτητα, την πλοήγηση, την αυτονομία, τα συστήματα υποβοήθησης, τις τεχνολογίες και τις δυνάμεις G που ασκούνται. Οι δύο πλαϊνές αντικαθιστούν τους παραδοσιακούς καθρέπτες. Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να εξατομικεύσει το αυτοκίνητο σύμφωνα με τα γούστα του, με όλους τους ιδιοκτήτες να συνεργάζονται ατομικά με το τμήμα MSO.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ