ΗΠΑ

Αυτό είναι το νέο αμερικανικό άρμα μάχης που «βρυχάται» προς τη μεριά του Πεκίνου και της Μόσχας

Αποκαλυπτήρια για το τεθωρακισμένο επόμενης γενιάς που ανατρέπει τα δεδομένα με τα προηγμένα τεχνολογικά του συστήματα και που μπορεί να αποτελέσει τον κύριο κορμό τεθωρακισμένων του Αμερικανικού Στρατού.

Η General Dynamics Land Systems ανακοίνωσε σήμερα την πιο πρόσφατη και αναβαθμισμένη έκδοση του τεθωρακισμένου οχήματος της, Griffin ΙΙΙ, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αμερικανικού Στρατού που συνδυάζει την μεγάλη δυνατότητα ελιγμών και ενισχυμένης δύναμης πυρός, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των “Οχημάτων Μάχης Επόμενης Γενιάς” που είναι μια κατηγορία οχημάτων, τα οποία μακροπρόθεσμα θα μπορούν να αντικαταστήσουν τον σημερινό κύριο κορμό αρμάτων μάχης των Bradley και AMPV. Το Griffin III παρουσιάστηκε σήμερα στην ετήσια συνάντηση της Ένωσης Στρατού των ΗΠΑ (AUSA) στην Ουάσιγκτον.

Το Griffin III της GDLS παρουσιάζει έναν νεωτερικό σχεδιασμό, κατάλληλο για μάχες σε πολύπλοκες αστικές και περιορισμένου οπτικού πεδίου, περιοχές. Το Griffin III διαθέτει επίσης αρκετά νέα στοιχεία, όπως το αυτόματο κανόνι 50 χιλιοστών κατασκευής Northrop Grumman (ATK), το ισραηλινό Iron Fist Light, ένα ενεργό σύστημα προστασίας από την ΙΜΙ, το οποίο έχει ήδη ενσωματωθεί στο Μ-2 Bradley για δοκιμές.

Άλλες μοναδικά στοιχεία περιλαμβάνουν είναι τα LMAMS - Lethal Miniature Aerial Missile System, από την εταιρεία AeroVironment Switchblade, τα οποία είναι πύραυλοι μικρού μεγέθους καθώς επίσης μια θωράκιση με χαρακτηριστικά επόμενης γενιάς σε ένα σχετικά πιο ελαφρύ κύτος από άλλα τεθωρακισμένα, που του προσφέρουν μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία.

Ο καινοτόμος αυτός σχεδιασμός και η αρχιτεκτονική του Griffin III δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να προσαρμόσει το όχημα σε διαφορετικές παραλλαγές ανάλογα με το είδος της αποστολής, από υποστήριξη δυνάμεων ή μεταφορά στρατευμάτων, κάτι το οποίο διευκολύνει και ο πυργίσκος με τα διάφορα οπλικά συστήματα που διαθέτει ανάλογα με την επιχειρησιακή χρήση, καθιστώντας το Griffin III την βέλτιστη επιλογή για την εκτέλεση λειτουργιών σε πολυχωρικές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...