Υγεία

Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να κάψεις λίπος σε 4 λεπτά

Θα κουραστείς, θα σου βγει η γλώσσα έξω αλλά θα σου πάρει μόλις 4 λεπτά. Οπότε αξίζει τον κόπο… Μιλάω για την Tabata! Δεν είναι κάτι καινούργιο και αν έχεις πάει ποτέ σε μάθημα crossfit είναι πολύ πιθανό να την έχεις ακούσει. Πρόκειται για μια μέθοδο γυμναστικής η οποία υπάρχει εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Η προπόνηση Tabata είναι μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης έντασης και με πολύ μικρά διαλείμματα ξεκούρασης. Είναι τόσο έντονη ώστε να φέρνει γρήγορα αποτελέσματα ενώ είναι ιδανική για ανθρώπους που δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους.

Τα τελευταία 20 χρόνια έρευνες έχουν δείξει πως αυτού του είδους οι ασκήσεις βελτιώνουν το καρδιοαναπνευστικό σύστημα, βελτιώνουν τον μεταβολισμό και αλλάζουν την σύσταση του σώματος. Για να είμαι πιο ακριβής με την Tabata μπορείς να κάψεις πάνω από 13 θερμίδες το λεπτό.

Πώς λειτουργεί, όμως, ακριβώς;
Στην ουσία αυτό που κάνεις είναι να γυμνάζεσαι σκληρά (όσο πιο σκληρά μπορείς) για 20 δευτερόλεπτα και να ξεκουράζεσαι για 10. Επαναλαμβάνεις για 8 φορές μέχρι να συμπληρώσεις συνολικά 4 λεπτά. Μπορείς είτε να σταματήσεις εκεί αν δεν έχεις χρόνο στη διάθεσή σου είτε να συνεχίσεις για άλλες 5 Tabata και να κάνεις μια σούπερ δυνατή 20λεπτη προπόνηση (στην οποία θα γίνεις μούσκεμα από τον ιδρώτα).

Διαβάστε περισσότερα στο keepup

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης