ΗΠΑ

Αυτή θα είναι η αντίπαλος του Τραμπ στις εκλογές του 2020;

Στη διάρκεια μιας δημόσιας πολιτικής εκδήλωσης που έγινε τον προηγούμενο μήνα, η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Ελίζαμπεθ Γουόρεν αποκάλυψε ότι “εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο” να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ.

Σήμερα, είναι πλέον ξεκάθαρο το πόσο σοβαρά εξετάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σχολιάζει το “Politico.”

Η ειδικά σχεδιασμένη για τα αμερικανικά ΜΜΕ παρουσίαση που έκανε χθες η Γουόρεν σχετικά με την γηγενή αμερικανική καταγωγή της και η οποία τεκμηριώθηκε με την παρουσίαση των εγγράφων από ένα τεστ DNA αποσαφήνισε κάθε αμφιβολία σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις που έχει η γερουσιαστής των Δημοκρατικών από την Μασαχουσέτη.

Παράλληλα, δημοσιοποιήθηκε κι ένα προεκλογικό σύνθημα που φαίνεται πως ανταποκρίνεται στην προεκλογική εκστρατεία των προεδρικών εκλογών του 2010: “Επιμένω!”

Η ομάδα των πολιτικών συνεργατών της Γουόρεν, άρχισε από τον περασμένο Ιούνιο να υλοποιεί μία καμπάνια στο Facebook, η οποία κι έγινε γνωστή ως “Σχέδιο ΕΠΙΜΕΝΩ” προωθώντας ένα μήνυμα “επίμονης” πολιτικής δράσης.

Στη διάρκεια της προοδευτικής διάσκεψης (Netroots Nation) που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο, η ομάδα της Γουόρεν μοίρασε διαφημιστικά έντυπα με το αναφερόμενο σύνθημα στο ακροατήριο και τα οποία, οι παρευρισκόμενοι κουνούσαν με τα χέρια τους, στην διάρκεια της ομιλίας της.

Η εναρκτήρια σελίδα της ηλεκτρονικής της σελίδας στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβάνει μία σειρά από προβολή διαφανειών με τους υποστηρικτές της, να φορούν διαφημιστικά μπλουζάκια, με το μήνυμα: “Αυτή Επέμενε.”

Το ύφος της παναμερικανικής πολιτικής της καμπάνιας, έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο σε όλο του το εύρος.

Τους πρόσφατους μήνες, η Γουόρεν προχώρησε στην δημοσιοποίηση των φορολογικών επιστροφών της κατά την τελευταία δεκαετία, προώθησε ένα μεγάλο νομοθετικό πακέτο κατά της διαφθοράς, ενώ εξέδωσε και μία σειρά από έγγραφα πολιτικής δράσης.

Παράλληλα, η Γουόρεν, άλλαξε και την στάση της προσέγγισης της απέναντι στα ΜΜΕ τροποποιώντας μία παραδοσιακή πλέον για την ίδια, προσέγγιση, με κύριο χαρακτηριστικό την μελετημένη αποχή από δηλώσεις. Έτσι, η Γουόρεν άρχισε να σταματάει στον διάδρομο της Γερουσίας δεχόμενη ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, αλλά και να μιλάει σε ιδιωτικό επίπεδο κι εκτός μικροφώνων σε συναντήσεις της με τους δημοσιογράφους, τόσο στη Νέα Υόρκη, όσο και στην Ουάσινγκτον.

Ως άμεσο αποτέλεσμα, η γερουσιαστής από την Μασαχουσέτη άρχισε να υποστηρίζει ένα διευρυμένο δίκτυο υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος βοηθώντας στην διάθεση οικονομικών κεφαλαίων 8 εκατομμυρίων δολαρίων για τις προεκλογικές εκστρατείες που βρίσκονται σε εξέλιξη και σε παναμερικανικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας, η Γουόρεν διέθεσε πολιτικά στελέχη του επιτελείου της σε προεκλογικές εκστρατείες κομβικής σημασίας, ενώ έκανε και μία σειρά προσωπικών επαφών με τους υποψηφίους στις κρίσιμες -εκλογικά- πολιτείες.

Με δεδομένα λοιπόν τα όσα προηγήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης της, το χθεσινό βίντεο έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε κάθε Δημοκρατικό που αμφέβαλε για το αν η Γουόρεν θα προχωρούσε σε αντεπίθεση κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τραμπ, την χαρακτήριζε περιπαίζοντας την ως “Ποκαχόντας”, από τον προεκλογικό αγώνα του 2016 . Ο ίδιος, είχε υποσχεθεί ότι θα δωρήσει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Γουόρεν, εάν η ίδια θα έκανε ένα τεστ DNA, με το οποίο θα αποδείκυνε τους ισχυρισμούς της, για την γηγενή αμερικανική καταγωγή της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης