Εθνικά θέματα

Αυτά είναι τα απόρρητα κονδύλια: Τόσα έχει ο κωδικός του ΥΠΕΘΑ

Στοιχεία για το φιτίλι που άναψε την ενδοκυβερνητική φωτιά ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και στο Υπουργό Εξωτερικών, οδηγώντας τελικά τον Νίκο Κοτζιά, στην έξοδο από το υπουργικό συμβούλιο, έρχονται στη δημοσιότητα.

Στα 18 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι πιστώσεις που προβλέπει ο προϋπολογισμός για τους κωδικούς των απόρρητων κονδυλίων. Η μερίδα του λέοντος αφορά στα υπουργεία, Εξωτερικών και το Άμυνας, αλλά και το υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Για όλα τα υπουργεία τα απόρρητα κονδύλια πιστώνεται ο ίδιος κωδικός: 0896.

Ειδικότερα, για το υπουργείο Εξωτερικών στον προϋπολογισμό του 2017 προβλέπεται η «μερίδα του λέοντος» το ποσό των 15 εκατ. ευρώ. Για το ΥΠΕΘΑ προβλέπεται το ποσό των 6,32 εκατ. ευρώ. Έτσι 1,5 εκατ. προορίζεται για το ΓΕΕΘΑ, 4,25 εκατ. προορίζονται για το ΓΕΣ κι από 200.000 ευρώ για τα δύο άλλα Γενικά Επιτελεία (ΓΕΝ και ΓΕΘ). Από την πλευρά του, ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter δηλώνει ότι μπορεί να διαχειριστεί μόνο 640.000 ευρώ.

Στο υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης της Κατερίνας Νοτοπούλου οι απόρρητες δαπάνες ανέρχονται σε 375.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ