Ελληνοτουρκικά

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας στο διεθνές πεδίο

Τον αποσταθεροποιητικό ρόλο και τη σταση που επιδεικνύει η Τουρκία στο Διεθνές πεδίο ανέδειξε ο αρχηγός γεεθα ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης κατά τη συμμετοχή του στις ΗΠΑ τη Δευτέρα στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης της δεξαμενής σκέψης Atlantic Council.

Η συζήτηση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το american Hellenic institute και με συντονιστή τον πρώην γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ πρέσβη Alexander Versbow. Ο αρχηγός γεεθα Ευάγγελος Αποστολάκης βρίσκεται από τη Δευτέρα στις ΗΠΑ προσκεκλημένος του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Αμερικής Τζόζεφ Ντάνφορντ προκειμένου να συμμετάσχει στο Διεθνές συνέδριο 2018 «Chiefs of defence conference to counter violent extremist organizations».

Στη συζήτηση στρογγυλής Τραπέζης ο αρχηγός γεεθα αναφέρθηκε ακόμη στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και επεσήμανε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις την αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.Επίσης ο αρχηγός γεεθα έκανε ειδική μνεία στις περιφερειακές πρωτοβουλίες Στρατιωτικής εργασίας που προωθούν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή της Μεσογείου όπως οι πολυεθνικές ασκήσεις Ηνίοχος, Μέδουσα, Noble Dina και Salamis storm 2018.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές