Διατροφή

Απώλεια βάρους: Γνωρίστε 9 φυσικά κατασταλτικά της όρεξης

Εάν καταφέρετε να βάλετε φρένο στην πείνα σας με φυσικό τρόπο, θα προλάβετε την υπερφαγία και την επακόλουθη πρόσληψη βάρους.

Δείτε παρακάτω φυσικά κατασταλτικά της όρεξης που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά.

Καυτερά: Η καψαϊκίνη της καυτερής πιπεριάς συμβάλλει στην καταστολή της όρεξης και ενισχύει τον μεταβολισμό, με αποτέλεσμα να «καίτε» περισσότερες θερμίδες. Η καψαϊκίνη βρίσκεται στο πιπέρι και όλες τις ποικιλίες καυτερών πιπεριών.

Μέντα: Έρευνα ανακάλυψε ότι όταν οι συμμετέχοντες σε αυτή μύριζαν άρωμα μέντας κάθε δύο ώρες επί πέντε ημέρες, λάμβαναν σχεδόν 1.800 λιγότερες θερμίδες συνολικά και αξιολόγησαν το επίπεδο της πείνας τους ως σημαντικά χαμηλότερο συγκριτικά με όσους δεν εκτέθηκαν στο άρωμα μέντας.

Μήλα: Έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, ενώ συμβάλλουν και στη μείωση της όρεξης. Ο συνδυασμός πηκτίνης και διαλυτών φυτικών ινών τα καθιστά ιδανικό σνακ για την πρόληψη της υπερκατανάλωσης τροφής και τη μείωση της όρεξης.

Σπόροι chia: Είναι πλούσιοι σε διαλυτές φυτικές ίνες, γι’ αυτό σας χορταίνουν και μειώνουν την όρεξη. Μπορείτε να τους προσθέσετε στο γιαούρτι, τη βρόμη και τους χυμούς. Άλλες τροφές πλούσιες σε διαλυτές ίνες είναι τα όσπρια, η βρόμη, τα σπαράγγια και ο λιναρόσπορος. Συνδυάστε αυτές τις τροφές με αυξημένη πρόσληψη νερού.

Νερό: Η κατανάλωση δύο ποτηριών νερού πριν από κάθε γεύμα σας βοηθά να ελέγξετε την όρεξή σας. Αν βρίσκετε μονότονη την κατανάλωση σκέτου νερού, προσθέστε δύο φέτες εσπεριδοειδών ή αγγουριού για να ενισχύσετε τη γεύση του.

Πράσινο τσάι: Επηρεάζει δύο σημαντικές ορμόνες, τη νορεπινεφρίνη και τη ντοπαμίνη, οι οποίες ενεργοποιούν το συμπαθητικό νευρικό σύστημα. Οι δύο αυτές ορμόνες λέγονται κατεχολαμίνες και είναι γνωστές για την ικανότητά τους να καταστέλλουν την όρεξη.

Αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ: Τα αιθέρια έλαια έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, ειδικά όμως το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ περιέχει ένα ισχυρό συστατικό που ενεργοποιεί ένζυμα, τα οποία εμπλέκονται στον μεταβολισμό της ενέργειας και τον έλεγχο της όρεξης. Προσθέστε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ στο νερό ή εφαρμόστε το τοπικά στο στήθος ή τους καρπούς σας για να προλάβετε τις λιγούρες.

Αναπνοή: Όταν έχετε άγχος, το σώμα παράγει κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, η οποία οδηγεί στη συσσώρευση κοιλιακού λίπους και άλλα χρόνια προβλήματα υγείας. Η κορτιζόλη προκαλεί επίσης αντίσταση στη λεπτίνη, την ορμόνη που στέλνει στον εγκέφαλο σήμα ότι είστε χορτάτοι. Το στρες αυξάνει την επιθυμία για ζάχαρη και γενικά τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες που παράγουν σεροτονίνη και μας κάνουν να νιώθουμε ήρεμοι. Αφιερώστε λίγα λεπτά καθημερινά σε τεχνικές χαλάρωσης που βασίζονται σε βαθιές αναπνοές και θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε το άγχος.

Άσκηση πριν το δείπνο: Ανάλυση 20 μελετών διαπίστωσε ότι η άσκηση καταστέλλει την γκρελίνη, την ορμόνη της πείνας, αυξάνοντας παράλληλα τα επίπεδα των ορμονών που λειτουργούν ως κατασταλτικά της όρεξης.

πηγή : onmed.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...