Κοινωνία

Απόφαση «σταθμός» του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: Επιστρέφονται τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα σε συνταξιούχο

Για απόφαση βόμβα του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία κρίνεται παράνομη η κατάργηση των δώρων καθώς και οι περικοπές στην σύνταξη του ίδιου νόμου και οι περικοπές του 4051/12 στη σύνταξη, σε συνταξιούχο κάνει λόγο το Ενιαίο Δικτύο Συνταξιούχων.

Ειδικότερα με την υπ’αρίθμ. 3037/2018 απόφαση το δικαστήριο θεωρεί ότι παρανόμως κόπηκαν τα δώρα κύριας και επικουρικής σύνταξης του νόμου 4093/12, καθώς και η περικοπή στη σύνταξη του νόμου 4093/12 και του 4051/12 και ορίζει ότι ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ οφείλουν να επιστρέψουν στον ενάγοντα αποζημίωση ύψους 6.689 ευρώ ο ΕΦΚΑ και 4.495 ευρώ το ΕΤΕΑΕΠ (σύνολο 11.184,57 ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι πολλά μέλη του ΕΝΔΙΣΥ έχουν καταθέσει αγωγή κατά των περικοπών στις συντάξεις και κατά της κατάργησης των δώρων, ενώ ακόμη εκκρεμεί η απόφαση του ΣΤΕ κατά του νόμου Κατρούγκαλου.

Δείτε εδώ το σκεπτικό της απόφασης

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...