ΗΠΑ

Απειλές ΗΠΑ σε Ρωσία: Θα καταστρέψουμε το σύστημα σας με τα πυρηνικά

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία αναπτύσσει σύστημα πυραύλων εδάφους τύπου Κρουζ και παραβιάζει συνθήκη του Ψυχρού Πολέμου. Η Ουάσινγκτον απειλεί να καταστρέψει το συγκεκριμένο σύστημα αν θεωρηθεί απαραίτητο, διότι, όπως ισχυρίζεται, επιτρέπει στη Μόσχα να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση στην Ευρώπη ανά πάσα στιγμή.

Η Ρωσία αναπτύσσει πυραύλους και οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν το σύστημα μόλις είναι έτοιμο προς λειτουργία, δήλωσε η πρέσβης της χώρας στο ΝΑΤΟ, Kay Bailey Hutchison.

Το εν λόγω σύστημα πυραύλων Κρουζ επιτρέπει στη Μόσχα να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση στην Ευρώπη ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με τον πρέσβη. Από την πλευρά της η Μόσχα αρνείται τους ισχυρισμούς.

Οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στη διπλωματική λύση αλλά έχουν μελετούν και ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση στη Ρωσία αν συνεχίσει στο δρόμο της ανάπτυξης του συγκεκριμένου συστήματος, είπε η Hutchison.

«Αυτή τη στιγμή, εξετάζουμε τις δυνατότητες που έχουμε προκειμένου το ρωσικό πυραυλικό σύστημα να μην μπορέσει να χτυπήσει άλλες χώρες. Οι ΗΠΑ καλούν τη Ρωσία να σταματήσει το πρόγραμμα και να σεβαστεί τη Συνθήκη. Τους παρακολουθούμε», δηλώνει η Hutchison.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει απαντήσει στους τελευταίους ισχυρισμούς των ΗΠΑ, ωστόσο στο παρελθόν έχει αρνηθεί ανάλογα στρατιωτικά προγράμματα. Μάλιστα, από τη Μόσχα δήλωναν έτοιμοι για διάλογο με τις ΗΠΑ προκειμένου να λυθεί οποιαδήποτε διένεξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...