Αθλητισμός

Απίστευτο: Ποιοι «διαλύουν» την Εθνική - «Αυτός» ο αντι-Σκίμπε

Καμία συζήτηση με τον Μίκαελ Σκίμπε δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής και μετά την ήττα-καταστροφή της Εθνικής ομάδας από τη Φινλανδία με στελέχη της ΕΠΟ. Ο Γερμανός δεν έχει λάβει κάποια ειδοποίηση για συνάντηση με την ομοσπονδία, παρόλο που είναι, πλέον, κοινό μυστικό πως ομοσπονδιακός τεχνικός μετράει μέρες στον «γαλανόλευκο» πάγκο.

Όπως σας γράφαμε και σε χθεσινό ρεπορτάζ, δεν υπάρχει αμφιβολία για το αν θα αποχωρήσει ο Μίκαελ Σκίμπε από την Ελλάδα, ωστόσο αυτό που εκκρεμεί είναι πότε θα συμβεί αυτό, καθώς υπάρχει η άποψη μέσα στην ΕΠΟ ότι θα ήταν καλό ο Γερμανός να φύγει μετά την ολοκλήρωση του NationalLeague, προκειμένου να μην «καεί» ο διάδοχός του.

Άγγελος και «εμφύλιος»

Σε ό,τι αφορά, πάντως, τον επόμενο προπονητή της Εθνικής, το όνομα του Άγγελου Αναστασιάδη δεν είναι τόσο ψηλά στη λίστα της ΕΠΟ όσο παρουσιάζεται σε πολλά δημοσιεύματα και σε καμία περίπτωση δεν είναι το φαβορί, τουλάχιστον για τη θέση του κόουτς, καθώς, όπως σας γράφαμε και χθες, δεν αποκλείεται να προταθεί για άλλο πόστο. Εξάλλου, το γεγονός ότι ο Έλληνας τεχνικός συνδέεται με τον ΠΑΟΚ, προκαλεί αντιδράσεις, κυρίως στην πλευρά της ΑΕΚ, καθώς στον Ολυμπιακό μάλλον κρατούν ουδέτερη στάση για τον έμπειρο προπονητή.

Πάντως, είναι γεγονός ότι η κατάσταση στην Εθνική ομάδα έχει προκαλέσει γενικό «εμφύλιο» και χαρακτηριστικές είναι οι χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΕΠΟ και προέδρου της ΕΠΣ Σάμου, Νίκου Βακάλη, ο οποίος κόντρα στη γενική θέση της ομοσπονδίας και του Βαγγέλη Γραμμένου, έθεσε δημόσια θέμα αντικατάστασης προπονητή. Ένα ζήτημα που αναδεικνύει σήμερα και η εφημερίδα «Γαύρος», τονίζοντας πώς ο «πόλεμος» ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ είχε εισχωρήσει στην Εθνική ομάδα και επιχειρεί να τη… διαλύσει.

Αναστασίου, Τσάνας, γενιά 2004

Σχετικά με τα άλλα ονόματα που ακούγονται, αυτό του Γιάννη Αναστασίου, έχει μία λογική, από την άποψη ότι είναι ένας τεχνικός που έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και δεν έχει μεγάλο κασέ. Άλλωστε, είναι δύσκολο η ΕΠΟ να ψάξει για προπονητή από το εξωτερικό με μεγάλο βιογραφικό, καθώς αυτό δεν το επιτρέπει το μπάτζετ που διαθέτει και δεν ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ.

Όπως και να έχει, σε αυτή τη φάση, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και τίποτα δεν είναι σίγουρο. Είναι πιθανά από το να αναλάβει την ομάδα ο... Κώστας Τσάνας, μέχρι να γίνει ξανά ριζική αναδιάρθρωση σε όλα τα πόστα των εθνικών ομάδων με ταυτόχρονη ενεργοποίηση της γενιάς του 2004. Κάτι που αν συμβεί, βέβαια, αναμένεται να φέρει και «τσουνάμι» στις κλήσεις της Εθνικής, μιας και δεδομένα πολλοί διεθνείς θα μείνουν εκτός...

sportdog.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ