Περιβάλλον

Απίστευτο: Γιγαντιαίος ιστός αράχνης 1.000 μέτρων στη λίμνη Βιστωνίδα! (Βίντεο)

Σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο εμφανίσθηκε για ακόμη μια φορά στις ακτές της λίμνης Βιστωνίδας στον δρόμο μπροστά από το Μετόχι της Μονής Βατοπεδίου τον Αι Νικόλα στο Πόρτο Λάγος.

Ένα μοναδικό πέπλο ιστού αράχνης έχει εκταθεί τουλάχιστον 1000 μέτρα επί 10 πλάτος και έχει σκεπάσει όλη την βλάστηση δίπλα από την ακτή.

Σύμφωνα με τη βιολόγο του Φορέα Ευτέρπη Πατετσίνη «το φαινόμενο αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε. Έχουν αυξηθεί την συγκεκριμένη εποχή - και γενικά κάθε χρόνο αυξάνονται πάρα πολύ - οι σκνίπες, τα μυγαράκια, οπότε οι αράχνες έχουν άφθονη τροφή με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται πάρα πολύ γρήγορα και να έχουμε πάρα πολλές αράχνες. Γι’ αυτό έχουμε και αυτούς τους τεράστιους ιστούς, έχουμε υπερπληθυσμό στις αράχνες. Είναι μια φυσική εξέλιξη. Από τη στιγμή που έχουν πολλή τροφή πολλαπλασιάζονται και δημιουργούν μεγαλύτερους ιστούς που μπορούν να καλύψουν φυτά, θάμνους ακόμα και δέντρα».

Όπως λέει, το «φαινόμενο είναι παροδικό και εξηγεί μόλις πιάσουν τα πρώτα κρύα και μειωθεί η τροφή, δηλαδή σκνίπες και μυγαράκια, θα μειωθούν αντίστοιχα και οι αράχνες».

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και στο Αιτωλικό πριν περίπου ένα μήνα.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=NRtO8pTmfxs

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...