Σκοπιανό

Ανοίγουν στόματα στα Σκόπια: To VMRO καταγγέλλει απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών - Πάνε κι έρχονται οι «μαύρες» βαλίτσες (upd)


Πάνε κι έρχονται οι "μαύρες" βαλίτσες στα Σκόπια όπως καταγγέλλει το αντιπολιτευόμενο VMRO, καθώς κάνει λόγω για δωροδοκίες και εκβιασμούς σε βουλευτές με στόχο τον επηρεασμότ ης απόφασής τους.

Χαρακτηριστικά έντονες είναι οι πιέσεις που ασκούνται από τη διεθνή πολιτική σκηνή, που τελικά δημιουργούν κλίμα διπλωματικού θρίλερ με άμεσες και έμμεσες επεμβάσεις από πλήθος κυβερνήσεων και πολιτικών προσώπων.

Η Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας, με το σκοτεινό παρασκήνιο των υπόγειων παρεμβάσεων καθώς και απειλών, εκβιασμών και δωροδοκιών.

Όλη αυτή η κατάσταση, βέβαια, δημιουργεί ερωτήματα και προβληματισμό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η συνεδρίαση της Βουλής στα Σκόπια, αναμένεται τελικά να ξεκινήσει στις 21.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδος).

Το VMRO καταγγέλλει δωροδοκίες, απειλές και εκβιασμούς

Ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός VMRO-DPMNE, μετά την ανακοίνωση ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 22:00 (σ.σ. ώρα Ελλάδος) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επικαλείται κανονισμό της Βουλής σχετικά με τους προβλεπόμενους χρόνους διάρκειας μιας συνεδρίασης.

Ουσιαστικά από το VMRO λένε πως μέχρι τις 18:30 (σ.σ. τοπική ώρα) δεν είχαν επίσημη ενημέρωση κι έτσι για το κόμμα η σημερινή μέρα θεωρείται πως έχει λήξει!

Παράλληλα, ζητούν από τους αρμόδιους να ερευνήσουν τις καταγγελίες που υπάρχουν σε διάφορα μέσα ενημέρωσης που αναφέρουν πως ασκούνται πιέσεις, απειλές, εκβιασμοί, ακόμα και απόπειρες δωροδοκίας σε βουλευτές για να επηρεαστεί η απόφασή τους!

Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτηση στο Facebook από τον αντιπολιτευόμενο βουλευτή και επικεφαλής του συνεργαζόμενου με το VMRO «Δημοκρατικού Κόμματος των Σέρβων της Μακεδονίας», Ιβάν Στοΐλκοβιτς, ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Το κοινοβούλιο ως ζωοπανήγυρη…».

Δείτε την ανάρτηση:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1893063467455243&id=100002548239964&width=500

«Έδωσαν 2 εκατομμύρια ευρώ σε βουλευτή για να ψηφίσει»!

Η συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση που προτείνει η κυβέρνηση Ζάεφ και η οποία θα «ξεκλειδώσει» την Συμφωνία των Πρεσπών, τουλάχιστον από την πλευρά της γειτονικής χώρας, έχει καθυστερήσει… κάποιες ώρες.

Σε δηλώσεις ενώπιον δημοσιογράφων προχώρησε ο γενικός γραμματέας του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Γιανούσεφ και ήταν… καταπέλτης!

«Πάρτε τα χέρια σας από τη λαϊκή βούληση και επιτρέψτε στους νομοθέτες να αποφασίζουν ελεύθερα» δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τις καθυστερήσεις στην διαδικασία.

«Αυτή δεν είναι η ευρωπαϊκή πΓΔΜ για την οποία αγωνιστήκατε» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Ζόραν Ζάεφ!

Μάλιστα, τον κατηγόρησε για «βία κατά του μακεδονικού λαού» και προειδοποίησε ότι τέτοιες τακτικές θα «γυρίσουν μπούμερανγκ».

Απασφάλισε δίνοντας παραδείγματα βουλευτών στους οποίους προσφέρθηκαν 2.00.000 ευρώ, 1.000.000. ευρώ ή και 250.000 ευρώ ώστε να επηρεαστεί η ψήφος τους! Ξεκαθάρισε πως όλοι αρνήθηκαν και ευχαρίστησε τους νομοθέτες, γιατί είναι «στο πλευρό του λαού.»

«Είστε το τελευταίο φράγμα πριν από αυτή την τρελή κυβέρνηση. Θα επιβιώσουμε και θα κερδίσουμε «, δήλωσε ο χαρακτηριστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=Uli3bvCudqc

Όπως είχαμε αναφέρει και νωρίτερα στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, το αντιπολιτευόμενο VMRO επιμένει πως δεν θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

ε έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσαν μέλη του VMRO, διέψευσαν πως ο Ζ.Ζάεφ έχει συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 των βουλευτών. Το VMRO απαίτησε να διεξαχθεί άμεσα η ψηφοφορία λέγοντας η «θέληση του λαού είναι ισχυρότερη από την πίεση σε αρκετούς βουλευτές”.

Βουλευτές του VMRO-DPMNE έδωσαν συνέντευξη τύπου ζητώντας από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Talat Xhaferi, να ξεκινήσει άμεση η ψηφοφορία.

«Πέρασαν 19 ημέρες από το αποτυχημένο δημοψήφισμα στο οποίο ο λαός διακήρυξε πως δεν δίνει εντολή για συνταγματικές αλλαγές. Η Κυβέρνηση γνωρίζει πως η θέληση του λαού είναι πιο ισχυρή από τις πιέσεις.

Απαιτούμε από τον Talat Xhaferi να ξεκινήσει εδώ και τώρα την ψηφοφορία ώστε η Κυβέρνηση να δει ότι δεν έχει την πλειοψηφία των 2/3″ ανέφερε ο Antonio Milososki.

«Εμείς θα ψηφίσουμε σύμφωνα με την βούληση του λαού, η οποία επαναλαμβάνω είναι ισχυρότερη από τις πιέσεις που ασκούνται σε αρκετούς βουλευτές” πρόσθεσε.

«Θα δούμε σήμερα στην ψηφοφορία ποιος έχει την πλειοψηφία” επανέλαβε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ