Αθλητισμός

ΑΕΚ- Ολυμπιακός: Ποιος αντέχει περισσότερο την γκέλα;

Τα φώτα πέφτουν στο Ολυμπιακό Στάδιο εκεί που στις 8.30μμ διεξάγεται το ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στην γηπεδούχο ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Αν και βρισκόμαστε μόλις στην 6η... στροφή του πρωταθλήματος το συγκεκριμένο ματς είναι ιδιαίτερα κομβικό και για τους δύο μεγάλους αντιπάλους.

Προφανώς και δεν είναι «χωρίς αύριο» μιας και υπάρχουν μπροστά μας ακόμη 24 αγωνιστικές, αλλά είναι ξεκάθαρο πως αν το ντέρμπι βγάλει «χαμένο» τότε αυτός θα έχει απωλέσει πολλά περισσότερο από τρεις βαθμούς. Οι αναταράξεις θα είναι δεδομένες. Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, η... κουβεντούλα θα αρχίσει και η δυσαρέσκεια στις τάξεις του κόσμου θα είναι δεδομένη. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή...

Πρώτα η οικοδέσποινα πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Την περασμένη Τρίτη ηττήθηκε με 3-2 από την Μπενφίκα στο Ολυμπιακό Στάδιο κι επί της ουσίας έχασε κάθε ελπίδα ευρωπαϊκής διάκρισης. Μπορεί το αρχικό κάζο (0-2 στο τέταρτο) να έδωσε τη θέση του σε μια τιμητική ήττα μετά την ολική επαναφορά της επανάληψης, αλλά και πάλι το ταμείο είναι στο... μείον αφού η ήττα είναι πάντα ήττα όποιος προσδιορισμός κι αν προηγηθεί.

Ο Παναθηναϊκός κράτησε ενεργό τον κόσμο του και κατέκτησε τον πρώτο… τίτλο της χρονιάς!

Η αποτυχία κόντρα στους Πορτογάλους έβγαλε ξανά στην επιφάνεια την καλοκαιρινή μεταγραφική γύμνια, η οποία είχε πρωτοεμφανιστεί μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Οπότε αν το βράδυ της Κυριακής τριτώσει το... κακό για την Ένωση τότε θα μπει στην εξίσωση για τα καλά το εξής ερώτημα: Μήπως τελικά το ρόστερ της ομάδας είναι τόσο φτωχό που στα «μεγάλα ματς» δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί; Στο στρατόπεδο των «κιτρινόμαυρων» ξεκαθαρίζουν πως θέμα Ουζουνίδη δεν πρόκειται να τεθεί όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά ως γνωστό στην Ελλάδα κρίνονται όλοι από το αποτέλεσμα, οπότε η γκρίνια στην... στραβή θα υπάρξει.

Με την πλάτη στον τοίχο όμως είναι ο αποψινός της αντίπαλος. Ο Ολυμπιακός αν και... πάτησε τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή στο Φάληρο τελικά έφυγε από το γήπεδο με σκυμμένο κεφάλι. Την περασμένη Πέμπτη στο Μιλάνο ξανά το ίδιο συναίσθημα. Ως το 70' οι Πειραιώτες είχαν στα χέρια τους ένα τεράστιο διπλό, αλλά τελικά γύρισαν στην Ελλάδα με τρία γκολ στις αποσκευές. Οπότε ο αγώνας στο Ολυμπιακό Στάδιο μοιάζει και με τεστ χαρακτήρα για τους «ερυθρόλευκους». Φρόντισαν στο λιμάνι να ξεκαθαρίσουν την στήριξη προς τον Μάρτινς δείχνοντας και την ικανοποίηση για την δουλειά του. Όμως προπονητής του Ολυμπιακού με τρεις σερί ήττες δύσκολα έβγαλε την χρονιά. Αυτό το γνωρίζουν όλοι, αυτό προφανώς το έχει πληροφορηθεί και ο Μάρτινς.

Εν κατακλείδι ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο Ολυμπιακός έχουν περιθώριο για γκέλα. Όχι για ήττα. Ούτε καν για ισοπαλία αφού ο ΠΑΟΚ θα αποσπαστεί. Μένει να δούμε επί χόρτου ποιος το θέλει περισσότερο...

Μιχάλης Τσαμπάς

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ