Πατριαρχεία

Έχουν ξεφύγει! Έξαρχος του Φαναρίου συγκρίνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον Χριστό και τον Ποροσένκο με τον Άγιο Βλαδίμηρο

Έχουν χάσει πλέον κάθε μέτρο τα "εξαπτέρυγα" του Φαναρίου...

Αφού επέστρεψαν στο Κίεβο από την Κωνσταντινούπολη, οι δύο Έξαρχοι του Πατριάρχου Βαρθολομαίου στην Ουκρανία, ο Αρχιεπίσκοπος Πανφίλου Δανιήλ και ο επίσκοπος Έντμοντον Ιλαρίων συναντήθηκαν την Τρίτη με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσενκο, μεταφέροντάς του τις ευχαριστίες του πατριάρχη για τις προσπάθειές του για τη δημιουργία μιας αυτοκέφαλης Εκκλησίας στην Ουκρανία.

Σημείωσαν ότι επέστρεψαν " για να συνεχίσουν τις εργασίες για το τελευταίο στάδιο, το οποίο θα μας φέρει στην ενωμένη Σύνοδο και στη συνέχεια για την παρουσίαση του τελικού εγγράφου στον νέο πρωτεύοντα του Τόμου της ανεξαρτησίας, της αυτοκέφαλης πλέον ουκρανικής Ορθόδοξης εκκλησίας."

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ένας από τους έξαρχους, ο Ιλαρίων, έκανε μια αρκετά εντυπωσιακή δήλωση. Συνέκρινε τη συμβολή του Ποροσένκο «στην πνευματική ανάπτυξη του λαού του» με εκείνες των Αγίων Ισαποστόλων Αγίου Βλαντιμίρ του Μεγάλου και του Γιαροσλάβου του Σοφού, των "προκατόχων του προέδρου", όπως αναφέρει ο επίσημος ιστότοπος του προέδρου.

«Το όνομά σας είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ουκρανίας μαζί με εκείνα των ηγεμόνων του Κίεβου»" συγκρίνοντάς τον με τους προαναφερθέντες Αγίους και αποδεικνύοντας πως έχει χαθεί κάθε δείγμα ήθους και ντροπής!

Αλλά εκεί που ξέφυγε τελείως ήταν όταν συνέκρινε τις πράξεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την θυσία του Κυρίου στο Σταυρό: «Ως καλός βοσκός, το Οικουμενικό Πατριαρχείο άφησε τα 99 πρόβατα και με την απόφασή του στις 11 Οκτωβρίου, οδήγησε αυτό το ένα εκατομμύριο ορθόδοξους χριστιανούς στην ενότητα, πραγματοποιώντας τη θυσιαστική του αποστολή στον Γολγοθά, την οποία συνεχίζει να διεξάγει, σε αντίθεση με τα δικά του συμφέροντα ».

Η Μόσχα αναζητάει συμμάχους στο Βατικανό 

Στο μεταξύ χθες το Νο2 του Πατριαρχείου Μόσχας , Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων συναντήθηκε με τον υψηλό αξιωματούχο της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιο Κουρτ Κοχ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Συνόδου των Επισκόπων της Καθολικής Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό,

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων ενημέρωσε τον Καρδινάλιο Κοχ για τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στο Μινσκ στις 15 Οκτωβρίου σχετικά με τις μη κανονικές ενέργειες του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης στην Ουκρανία. Αφού ανέλυσε λεπτομερώς τη θέση του Πατριαρχείου Μόσχας σε αυτό το θέμα διαβίβασε στον Καρδινάλιο το κείμενο της δήλωσης της Ιεράς Συνόδου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...