Διατροφή

Το μυστικό για να μένει τραγανό το σάντουιτς για το σχολείο ή το γραφείο

Όταν πρόκειται για ένα γρήγορο μεσημεριανό για το γραφείο ή το σχολικό ταπεράκι, τα σάντουιτς είναι σίγουρα μία από τις πιο εύκολες και νόστιμες επιλογές. Το κακό είναι ότι πολλές φορές όσο καλό συνδυασμό γεύσεων και να έχεις κάνει, όταν ανοίγεις το τάπερ το μεσημέρι, το τοστάκι δεν θυμίζει σε τίποτα το λαχταριστό γεύμα που αντίκριζες όταν το έφτιαχνες το πρωί, καθώς το ψωμί έχει πανιάσει και δείχνει κάπως… «θλιβερό». Ευτυχώς έχουμε όλα τα μυστικά για σάντουιτς που διατηρούνται λαχταριστά όσες ώρες και να περάσουν:

1. Μη λυπάσαι τις αλοιφές
Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά μια καλή στρώση από την αγαπημένη σου αλοιφή είναι το μυστικό για να μένει το σάντουιτς… στη θέση του! Λειτουργεί ως διαχωριστικό μεταξύ του ψωμιού και των υπόλοιπων υλικών, κρατώντας την περιττή υγρασία μακριά από το ψωμί. Αγαπημένες μας επιλογές είναι το χούμους, το πέστο και η μουστάρδα. Εάν δεν σού αρέσει κάποιο από τα παραπάνω, μπορείς να τα αντικαταστήσεις με λίγο βούτυρο.

2. DIY
Μια εξίσου καλή ιδέα είναι να βάλεις τα συστατικά του σάντουιτς ξεχωριστά στο δοχείο φαγητού σου. Όταν λοιπόν σε πιάσει λιγούρα στο γραφείο, μπορείς να το φτιάξεις επί τόπου, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκο. Με την ιδέα αυτή θα ενθουσιαστούν και τα παιδιά, τα οποία θα δουν την όλη διαδικασία σαν παιχνίδι, κάτι που πιθανόν να τα κάνει να φάνε και όλο τους το φαγητό.

3. Επίλεξε το σωστό ψωμί
Αντί για ψωμί του τοστ, που συνήθως πανιάζει εύκολα, επίλεξε φρατζολάκι, μπαγκέτα, τσιπάτα, αραβική πίτα ή τορτίγια.

4. Εάν θέλεις οπωσδήποτε ψωμί του τοστ…
ψήσ’ το! Μπορεί να μην κρατήσει την τραγανότητά του μέχρι το μεσημέρι, αλλά το ψήσιμο θα στεγνώσει το ψωμί και έτσι δεν θα απορροφήσει πολλή υγρασία κατά τη διάρκεια της μέρας.

5. Ιδανικά, απόφυγε υλικά με πολλή υγρασία
Η ντομάτα, για παράδειγμα, είναι από εκείνα τα υλικά που με την ώρα θα κάνουν σίγουρα το σάντουιτς να πανιάσει. Εάν σού αρέσει να προσθέτεις μαγειρεμένα συστατικά, όπως ομελέτα ή μπέικον, θα σε συμβουλεύαμε να τα αφήσεις πρώτα να κρυώσουν πριν φτιάξεις το σάντουιτς για να αποφύγεις την περιττή υγρασία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ