Κοινωνία

Σύρος: Η μανούβρα και το ταξίδι του πλοίου στα 10 μποφόρ – Ο καπετάνιος που ξέρει καλά από δυσκολίες (Βίντεο)



Το πλοίο βρίσκεται στο Αιγαίο και οι άνεμοι αγγίζουν τα 10 μποφόρ. Η Σύρος περιμένει το καράβι που πραγματοποιεί ένα εξαιρετικά δύσκολο ταξίδι...

Ο μεσογειακός κυκλώνας Ζορμπάς, έφερε στη χώρα μας βροχές και θυελλώδεις ανέμους, προκαλώντας πολλά προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Ωστόσο το κύμα κακοκαιρίας δεν εμπόδισε τα δρομολόγια του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νέαρχος» στις Κυκλάδες και την Σύρο.

Μπορεί οι βοριάδες να σήκωσαν ψηλά κύματα βγάζοντας στη στεριά τις βάρκες, ωστόσο τίποτα δεν πτόησε το καπετάνιο και το πλήρωμα αυτές τις μέρες! Οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 9-10 μποφόρ που έπνεαν τις προηγούμενες μέρες στο Αιγαίο καθήλωσαν τα περισσότερα πλοία στα λιμάνια.

Για κάποιους ναυτικούς όμως, οι θυελλώδεις άνεμοι δεν στάθηκαν εμπόδιο. Αξίζει να αναφερθεί πως το «Νέαρχος» ήταν απο τα ελάχιστα πλοία που ταξίδεψαν και κοίταξαν κατάματα τον κυκλώνα Ζορμπά, καθώς η ανάγκη για τροφοδοσία των νησιών με καύσιμα αποδείχθηκε μεγαλύτερη από κάθε εμπόδιο για τον καπετάνιο Κώστα Βελετάκο και το πλήρωμα του πλοίου.

Μέσα στο πλοίο που ταξίδεψε με ανέμους 10 μποφόρ

Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν το εξαιρετικό κλίμα στις σχέσεις μεταξύ του καπετάν Κώστα και των υπολοίπων μελών του πληρώματος. Μια σχέση που θυμίζει περισσότερο οικογένεια παρά σχέση μεταξύ «προϊσταμένου» και «υπαλλήλων».

Ο καπετάνιος ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, αποφεύγει την προβολή, γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ρόλος του ναυτικού και ειδικότερα του καπετάνιου είναι λειτούργημα και απαιτεί σεβασμό στο πλοίο, τη θάλασσα και σε εκείνες τις ψυχές που ζουν χρόνο-καιρό πάνω στα βράχια του Αιγαίου.

Γέννημα-θρέμμα από το Γερολιμένα της Μάνης, μεγαλωμένος στο Πέραμα, είχε ως όνειρο ζωής να γίνει Καπετάνιος και το πέτυχε! Έκανε σε πολλούς τύπους πλοίων, όμως ξεχωρίζει τα επιβατικά. Αυτός είναι ο Έλληνας ναυτικός πρέπει να είναι παντός λιμανιού και πλοίου. Του ευχόμαστε πάντα Άξιος και να έχει μαζί με το Πλήρωμα του όμορφα ταξίδια σε γαλήνιες θάλασσες!

Σύρος: Η μανούβρα του πλοίου στο λιμάνι

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ