Ο Ερντογάν «εκτονώθηκε» και πάλι πάνω στον Στρατό – Νέες συλλήψεις

Δημοσίευση: 16 Οκτωβρίου 2018, 9:58 πμ

Ο Ερντογάν ξαναχτύπησε με νέο φιρμάνι εκκαθαρίσεων στον Στρατό Ξηράς, βάζοντας στο στόχαστρο 34 στρατιωτικούς από τους οποίους έχουν συλληφθεί οι 20, σύμφωνα με το Anadolu.

Είκοσι στρατιωτικοί, εν ενεργεία και μη, συνελήφθησαν σήμερα Τρίτη (16.10.2018), καθώς θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην ομάδα που διοργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Οι στρατιωτικοί, που συνελήφθησαν σε 23 επαρχίες, είναι μέρος μιας ομάδας 34 στρατιωτικών που φέρονται να συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν (FETO), για τους οποίους οι εισαγγελείς της Κωνσταντινούπολης εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης, συμπεριλαμβανομένων 19 εν ενεργεία αξιωματικών, τεσσάρων πρώην μαθητών σε στρατιωτικές σχολές και 11 αποστράτους.

Στους 19 εν ενεργεία στρατιωτικούς, περιλαμβάνονται δύο συνταγματάρχες, τρεις ταγματάρχες, πέντε υπολοχαγοί, πέντε ανθυπολοχαγοί και τέσσερις λοχίες.

Έρευνες των αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη για να συλλάβουν τους υπόλοιπους ύποπτους.


Η Τουρκία θεωρεί ότι πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, βρίσκεται ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ιμάμης Γκιουλέν και το κίνημα του το FETO..

Η Άγκυρα κατηγορεί επίσης το κίνημα Γκιουλέν, ότι βρίσκεται πίσω από μια μακροχρόνια εκστρατεία για την ανατροπή του κράτους μέσω της διείσδυσης των τουρκικών θεσμών, ιδίως του στρατού, της αστυνομίας και της δικαιοσύνης.