Κόσμος

Έμποροι ναρκωτικών έφτιαξαν σήραγγα που λειτουργεί με φωτοβολταϊκά (Εικόνες)

Οι Αρχές των ΗΠΑ και του Μεξικού ανακάλυψαν μια εξελιγμένη σήραγγα που συνδέει τις δυο χώρες σε μια απομονωμένη περιοχή ανατολικά του Σαν Ντιέγκο.

Το μήκος της σήραγγας φτάνει τα 192 μέτρα με τα 102 από αυτά να βρίσκονται στην Καλιφόρνια. Η σήραγγα διαθέτει ηλιακό φωτισμό, σύστημα αερισμού και σιδηροδρομικό σύστημα σε όλο το μήκος της.

Οι Αρχές του Μεξικού ανακάλυψαν την σήραγγα στις 19 Σεπτεμβρίου. Την επόμενη μέρα έβγαλαν ένταλμα έρευνας και ζήτησαν βοήθεια από τις Αρχές των ΗΠΑ για να μπουν μέσα στην σήραγγα και να την χαρτογραφήσουν.

Η σήραγγα ξεκινούσε από ένα σπίτι στην πόλη Τζάκουμε στο Μεξικό αλλά δεν έφτανε ως την επιφάνεια στις ΗΠΑ.

Οι Αρχές βρήκαν ότι η σήραγγα κατέληγε σε έναν άξονα εξόδου περίπου 5 μέτρα πριν την επιφάνεια του εδάφους στις ΗΠΑ, αλλά δεν υπήρχε σημείο εξόδου. Με βάση το μέγεθος και την τεχνολογία της σήραγγας οι Αρχές εικάζουν ότι χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά ναρκωτικών στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...