Αθλητισμός

Xάλκινο μετάλλιο στο Διηπειρωτικό η Παπαχρήστου

Στο Διηπειρωτικό Κύπελλο που διεξάγεται στην Οστράβα η Βούλα Παπαχρήστου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν. 

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης με άλμα στα 14.22μ. κατέκτησε την τρίτη θέση, πίσω από την Κολομβιανή, Κατρίν Ιμπαργκουέν (14.76μ.) και την Ολγα Ριπάκοβα (Καζακστάν) με 14.26μ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε με δύο άκυρα άλματα τον αγώνα της. Στη συνέχεια σημείωσε 14.15 όπου την ανέβασε στην τρίτη θέση και της έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσει τον αγώνα της.

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι σημεώσε 14.22 μέτρα στην τέταρτη προσπάθειά της. Η Παπαχρήστου με την τρίτη θέση έδωσε έξι βαθμούς στην ομάδα της Ευρώπης που υπερασπίζεται τον τίτλο της.

Στη διοργάνωση μετέχουν τέσσερις μικτές ομάδες, της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας. Σε κάθε αγώνισμα θα πάρουν μέρος δύο αθλητές και αθλήτριες από κάθε ήπειρο, ενώ κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει δύο «τζόκερ» (έναν άντρα και μία γυναίκα) για την καθεμία από τις αγωνιστικές ημέρες. Ο αρχηγός κάθε ομάδας είναι αυτός που θα αποφασίζει το αγώνισμα στο οποίο θα τοποθετηθεί ο «τζόκερ».

Διαφοροποιήσεις θα υπάρχουν και στον τρόπο που θα διεξαχθούν τα ριπτικά αγωνίσματα καθώς και τα οριζόντια άλματα. Στον πρώτο γύρο μετέχουν όλοι οι αθλητές, ενώ μετά την τρίτη προσπάθεια συνεχίζουν οι καλύτεροι από κάθε ήπειρο (και όχι οι τέσσερις καλύτεροι).

Μετά την τέταρτη προσπάθεια συνεχίζουν οι δύο καλύτεροι, ενώ ο νικητής θα προκύπτει στο πέμπτο και τελευταίο άλμα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ