Αθλητισμός

Super League: Ο Πρίγιοβιτς «εκτέλεσε» την ΑΕΚ, 2-0 ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα


Η ΑΕΚ “έβγαλε” τελικές μέσα στην Τούμπα, είχε δυο δοκάρια, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αποτελεσματικός και θριαμβευτής. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έδειξε και πάλι την ευκολία που έχει στο σκοράρισμα και στα λεπτά που ο “δικέφαλος του Βορρά” είχε την υπεροχή “εκτέλεσε” δυο φορές την Ένωση (2-0). Λάθη από τον Λαμπρόπουλο και στα δυο τέρματα (ειδικά στο 1-0). Έτσι, οι Θεσσαλονικείς προσπέρασαν τους “κιτρινόμαυρους” στο βαθμολογικό πίνακα και έφτασαν στο 4x4 το αήττητο σερί τους στη Superleague.

Το πρώτο ντέρμπι στη φετινή Superleague βάφτηκε… ασπρόμαυρο. Ο ΠΑΟΚ πήρε δύναμη από την κατάμεστη Τούμπα, είχε σε μεγάλη βραδιά το… φονικό του όπλο που ακούει στο όνομα Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0.

Η ΑΕΚ έδειξε θάρρος, είχε καλή εικόνα στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν ήταν τυχερή στις φάσεις που της προέκυψαν, ενώ είχε και δυο δοκάρια. Κρίσιμο ρόλο στο να πάρει ο “δικέφαλος του Βορρά” το ντέρμπι. έπαιξε το κέντρο, εκεί όπου Μαουρίσιο και Κάνιας πήγαν πολύ καλύτερα από τους Σιμόες και Γαλανόπουλο. Οι Θεσσαλονικείς είχαν περισσότερες λύσεις και έφτασαν στη νίκη που τους δίνει το… απόλυτο (4×4) στο φετινό πρωτάθλημα και τους βάζει πάνω από την Ένωση στη βαθμολογία. Άξιο αναφοράς, πως οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν τα πρώτα τους γκολ στο πρωτάθλημα!
https://twitter.com/PAOK_FC/status/1043944706915401729?ref_src=twsrc%5Etfw

Οι επιλογές των προπονητών…

Δοκιμασμένες και αναμενόμενες “συνταγές” χρησιμοποίησαν Ραζβάν Λουτσέσκου και Μαρίνος Ουζουνίδης στο ματς της Τούμπας. Για τον ΠΑΟΚ επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα ο Πρίγιοβιτς, ενός στις πτέρυγες βρέθηκαν οι Μπίσεσβαρ και Λημνιός. Όσον αφορά την ΑΕΚ, ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» έβαλε όλα του τα “δυνατά” χαρτιά στο ματς, με τους Μπακασέτα, Λιβάγια και Λόπες να είναι… εντεκαδάτοι, μετά την απουσία τους κόντρα στον Άγιαξ. Ο Κλωναρίδης προτιμήθηκε να μην μείνει στον πάγκο με τη σέντρα του ντέρμπι.

Το ματς…

Παρά το “εχθρικό” κλίμα της Τούμπας, οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν καλά στο ματς και προσπάθησαν να φανούν επιθετικά με κάποια σουτ στα πρώτα λεπτά. Στο 9′ Μάλιστα, ο Πασχαλάκης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ τη μακρινή προσπάθεια του Μάνταλου. Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε δυνατά στις “μονομαχίες”, αλλά από το 10′ και μετά άρχισε να ισορροπεί το ματς (κυρίως με τις προσπάθειες του Μπίσεσβαρ) και να αναπτύσσεται από τις πτέρυγες. Η πρώτη του μεγάλη φάση δεν άργησε να έρθει. Ο Πέλκας εκτέλεσε ένα κόρνερ στο 15′ ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Μπάρκας έδιωξε ενστικτωδώς!

Η ΑΕΚ συνέχισε να παίζει με… θάρρος και στο 20′ κατάφερε να κάνει την Τούμπα να σωπάσει για πολύ λίγο. Ο Λιβάγια δέχθηκε την πάσα από τον Μάνταλο, έκανε δυνατό σουτ λίγο μέσα από τα όρια της μεγάλης περιοχής και από θέση δεξιά και τράνταξε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να εκμεταλλευτεί ένα αμυντικό λάθος των “κιτρινόμαυρων” και να βάλει… φωτιά στην Τούμπα (29′). Ο Λαμπρόπουλος έκανε λάθος εκτίμηση και αντί να διώξει με το κεφάλι προσπάθησε να πασάρει προς τα πίσω στον Οικονόμου. Ο Πρίγιοβιτς… μυρίστηκε τη φάση, μπήκε ανάμεσα από τους δύο αμυντικούς, διένυσε αρκετά μέτρα με την μπάλα, σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και νίκησε τον Μπάρκα για το 1-0.
https://twitter.com/PAOK_FC/status/1043925905716981761?ref_src=twsrc%5Etfw

Παρά το πεντάλεπτο νευρικότητας που έβγαλε η ΑΕΚ, στη συνέχεια πίεσε για την ισοφάριση και στο 40′ παραλίγο να τα καταφέρει. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Πόσνε πήρε την κοντινή κεφαλιά, ο Πασχαλάκης έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ είχε παιχνίδι… αναμονής στη συνέχεια (ο Πέλκας συνέχισε το μέτριο του παιχνίδι) και έφτασε “αλώβητος” στο ημίχρονο.
https://twitter.com/PAOK_FC/status/1043928013040177152?ref_src=twsrc%5Etfw

Το δεύτερο ημίχρονο είχε τρομερό ρυθμό στα πρώτα του λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάποια λάθη της ΑΕΚ στην κυκλοφορία της μπάλας. Πολύ γρήγορα όμως οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να πάρουν το… πάνω χέρι, ασκώντας αποτελεσματική πίεση σε όλες τις γραμμές. Το 2-0 φάνηκε να είναι θέμα χρόνου και έγινε πραγματικότητα στο 59′. Ο Πρίγιοβιτς -στα δεξιά- πάσαρε στον Μάτος, ο Σέρβος μπήκε στην περιοχή φεύγοντας από την παρακολούθηση του Λαμπρόπουλου, ο συμπαίκτης του έκανε την χαμηλή σέντρα και εκείνος με το δεξί έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Μπάρκα για το 2-0.
https://twitter.com/PAOK_FC/status/1043937186251517953?ref_src=twsrc%5Etfw

Ξαφνικά όμως, η ΑΕΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και έκλεισε πίσω τον ΠΑΟΚ. Στην καλύτερη της στιγμή, η Ένωση είχε την ατυχία να έχει δεύτερο δοκάρι, με τον Μπακασέτα. Οι “κιτρινόμαυροι” συνέχισαν να έχουν ελαφρά υπεροχή, αφήνοντας όμως κενά στα μετόπισθεν. Στο 76′ παραλίγο να δεχθούν τρίτο γκολ, αλλά ο Ζαμπά -από πολύ καλή θέση- δεν μπόρεσε να πλασάρει εύστοχα. Οι αλλαγές του Ουζουνίδη δεν βοήθησαν (Κλωναρίδης, Γκάλο και Τσόσιτς) κι έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε στο “τρίποντο”. Στην τελευταία φάση του ματς, ο Λιβάγια έπιασε το ανάποδο “ψαλιδάκι” και έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...