Κόσμος

Oργή από την ανακοίνωση του Ισραήλ: «Ο Άσαντ φταίει για την πτώση του IL-20» - Παραδοχή IDF: «Πραγματοποιήσαμε αεροπορικές επιθέσεις κατά Συριακών στόχων»


Πήρε θέση ο Ισραηλινός στρατός μέσω twitter πριν από λίγα λεπτά. Τις τελευταίες ώρες δεν υπήρχε καμία τοποθέτηση, από την πλευρά των Ισραηλινών για το χθεσινό συμβάν.

Η ανακοίνωση πραγματικά προκαλεί οργή, καθώς την όλη ευθύνη για το χθεσινό συμβάν την ρίχνει σε Συρία, Ισραήλ και Ιράν!

Στη Δαμασκό επέρριψαν την πλήρη ευθύνη για την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους IL-20 οι Ισραηλινές Δυνάμεις Ασφαλείας (IDF), εκφράζοντας παράλληλα συλλυπητήρια στις οικογένειες των 15 νεκρών στρατιωτικών.

«Το Ισραήλ εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο των μελών του πληρώματος του ρωσικού αεροπλάνου, το οποίο κατερρίφθη από πυρά της συριακής αερο-άμυνας» ανέφεραν οι IDF, σε ανάρτησή τους στο Twitter.

Και πρόσθεσαν: «Το Ισραήλ επιρρίπτει στο καθεστώς Άσαντ, του οποίου τα στρατιωτικά πυρά έριξαν το ρωσικό αεροπλάνο, την πλήρη ευθύνη για το δυστύχημα».

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επεσήμαναν, επιπλέον, ότι «Ιράν και Χεζμπολάχ φέρουν επίσης ευθύνη για το δυστυχές περιστατικό».

Παραδέχθηκαν βέβαια, ότι τα ισραηλινά μαχητικά διεξήγαγαν το βράδυ της Δευτέρας αεροπορικές επιθέσεις σε διάφορους συριακούς στόχους.

«Στοχεύσαμε εγκαταστάσεις των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων. Σ' αυτές κατασκευάζονται όπλα, τα οποία αναμένεται να μεταφερθούν, εκ μέρους του Ιράν, σε δυνάμεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο» τόνισαν επίσης.

Η IDF, τέλος, διαβεβαίωσε ότι θα κομίσει στη ρωσική κυβέρνηση κάθε σχετική πληροφορία, προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...