Πολιτική

«No comment» από Καψώχα για το εμπάργκο της ΝΔ – Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Με την φράση «Ουδέν σχόλιο, no comment. Η ΕΡΤ έχει εκδώσει ανακοίνωση», απάντησε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας στην ανακοίνωση - απόφαση της ΝΔ να επιβάλλει εμπάργκο στην παρουσία στελεχών της στην ΕΡΤ.

Ο δημοσιογράφος – σχολιαστής της ΕΡΤ δεν θέλησε να σχολιάσει την ανοικτή επιστολή της Νέας Δημοκρατίας με την οποία αντέδρασε στα όσα είπε ο ίδιος στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» σχολιάζοντας την παρουσία Μητσοτάκη στην ΔΕΘ ότι ήταν σαν να άκουγε «θεωρητικό του φασισμού».

Η ΕΡΤ όντως λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα εξέδωσε ανακοίνωση απάντηση στη ΝΔ όπου αναφέρει:

«Η ΕΡΤ υποχρεούται εκ του νόμου να καλύπτει με τρόπο αναλογικό τις δραστηριότητες όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ειδικότερα, βάσει του άρθρου 3 του Ν. 4173/2013, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν.4324/2015, προβλέπεται σαφώς ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση «μεριμνά για την παρουσίαση θεμάτων και δραστηριοτήτων πολιτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και των παραγωγικών τάξεων».

Βεβαίως, η Νέα Δημοκρατία δικαιούται να απαγορεύει στους εκπροσώπους της να συμμετέχουν σε ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η απόφαση για την πλήρη ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας. Είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ θα συνεχίσει να καλύπτει τις δραστηριότητες των πολιτικών αρχηγών ακριβώς όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Όσον δε αφορά στα σχόλια για το κόστος των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ, υπενθυμίζεται για μία ακόμη φορά ότι όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι αναρτημένα στη Διαύγεια. Σημειώνεται επίσης, ότι πρόσφατα κατετέθησαν επισήμως στη Βουλή, στο πλαίσιο ερώτησης προς τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, αναλυτικά στοιχεία για τα παραπάνω, καθώς και για το κόστος κάλυψης δραστηριοτήτων των κομμάτων».

ΝΔ: Ούτε θα ερχόμαστε ούτε να ασχολείστε μαζί μας

«Η Ν.Δ. αποσύρει από σήμερα όλους τους βουλευτές και τα στελέχη της από όλες τις συχνότητες της ΕΡΤ μέχρις ότου ο Νίκος Παππάς και οι εγκάθετοί του συνειδητοποιήσουν εμπράκτως ότι η ΕΡΤ ανήκει στους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν το πρόγραμμά της και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ». Με αυτή τη φράση ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία την απόφασή να κηρύξει εμπάργκο στην ΕΡΤ.

«Μέχρι νεοτέρας, η μόνη σχέση που θα έχει η Ν.Δ. με την ΕΡΤ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛείναι η εκ του νόμου υποχρεωτική μετάδοση των δραστηριοτήτων του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αναφέρεται στη μακροσκελή ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ζητά από τη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης να μην υπάρχει «καμία απολύτως αναφορά στις δραστηριότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο στα δελτία ειδήσεων, όσο και στις τάχα ενημερωτικές εκπομπές τους». Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμηνύει ότι «καθιστούμε σαφές ότι για κάθε προπαγανδιστικό σχόλιο που θα κάνουν στο εξής οι Συριζαίοι γκαουλάιτερ, η Ν.Δ. θα προσφεύγει αμέσως στο ΕΣΡ».

Καλεί δε τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης «να υιοθετήσουν την αυτονόητη αυτή επιλογή της». Και αυτό γιατί, όπως εξηγεί, «τυχόν παραμονή των στελεχών τους στη σημερινή κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης, θα προσδίδει μια επίφαση δημοκρατικότητας και πολυφωνίας στη φασίζουσας αντιλήψεως προπαγάνδα που έχει επιβάλει ο Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ που όμοιά της δεν απαντάται σε καμία δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα».

Για το θέμα ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Μάλιστα, την ερώτηση του έδωσε ο πολιτικός συντάκτης της ΕΡΤ, με τον υπουργό Επικρατείας να κατηγορεί τη ΝΔ πως «έχει κάνει χειρότερα σε σχέση με την ΕΡΤ, αν θυμάστε την είχε κλείσει. Το εμπάργκο δεν είναι και η απόλυτη κλιμάκωση. Δείχνει τη συνολική της αντίληψη για τον τρόπο που πρέπει κανείς να χειρίζεται τη δημόσια τηλεόραση«.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος πήρε αποφάσεις από το σχόλιο του δημοσιογράφου της ΕΡΤ. «Δεν θα έκανα μια παρόμοια δήλωση», είπε. Πρόσθεσε, όμως, ότι «δεν θα λογοκρίνουμε τους δημοσιογράφους». Σχετικά με το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ, είπε πως τα δυο γεγονότα δεν συνδέονται γιατί, όπως είπε, το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ «έχει να κάνει με την εξακολουθητική τάση του συγκεκριμένου καναλιού να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα» και «δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να το ισχυρισθεί κανένας για την ΕΡΤ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές